Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 06/07/2020
Traducció automàtica

Camp de futbol del C.E.Esparreguera

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Dijous, 18 d'octubre de 2018

El Ple municipal aprova les ordenances fiscals del 2019, que no tindran increments

El punt va protagonitzar ahir bona part de la sessió ordinària del mes d’octubre del Ple de l’Ajuntament, i va ser aprovat pel PSC, ICV, PP i el regidor del PDeCAT, Joan-Paül Udina

El ple municipal va aprovar ahir les ordenances fiscals per 2019, que no experimentaran increments i que varien bàsicament en actualitzacions de textos. La modificació més important és l’exempció de l’impost de plusvàlua quan es pugui demostrar que no hi ha hagut increment de valor. I això, en compliment d’una sentència del Tribunal Constitucional, segons va explicar el regidor d’Hisenda, Rogeli de la Cruz.

Les ordenances fiscals es varen aprovar gràcies als vots dels dos partits de l’equip de govern (PSC i ICV) amb el suport del regidor del Partit Popular i el del PDeCat, Joan Paül Udina. L’altre regidor d’aquest grup, Jordi Mestres, s’abstenia, com també ho feien Ciutadans i Esquerra Republicana. Només la CUP va votar en contra.

El ple també va aprovar ahir, amb l’abstenció d’ERC i el vot contrari de Mestres del PDeCAT, una ordenança que regula el preu públic dels productes elaborats pels usuaris del Taller Ocupacional de Can Comelles. Una activitat que té voluntat terapèutica i que genera un dèficit de més de 1.100 euros per l’ajuntament, essent els ingressos de 4.000 euros.

Modificacions de crèdit

La sessió ordinària del mes d’octubre ha tingut un important component de modificacions de crèdit. 104.000 euros a càrrec del romanent de tresoreria permetran adquirir un pis al carrer Pau Font, que serà destinat a l’acolliment residencial temporal en casos d’urgència. Només la CUP es va abstenir en un punt que la resta del ple va recolzar.

Dues modificacions de crèdit per import de més de 150.000 euros en l’àmbit dels esports varen desfermar un intens debat ahir durant el ple sobre l’estat de les instal·lacions esportives i la gestió que ha fet el govern municipal. 18.150 euros aniran destinats als estudis i treballs tècnics d’auditoria per la redacció del Pla director d’esports.

Els expedients aprovats ahir permetran també comprar material per les entitats, terra batuda per a les pistes de tennis, fer el projecte de substitució de la gespa del camp de futbol i instal·lar la deshumectadora de la piscina coberta, on també es faran reparacions als banys.

Les dues modificacions de crèdit de l’àmbit d’esports es varen aprovar amb el suport de PSC, ICV, PDeCAT, Ciutadans i Partit Popular i es varen abstenir la CUP i Esquerra Republicana.

Finalment, es va aprovar, amb l’abstenció de la CUP, una modificació de crèdit de 55.800 euros destinada a dur a terme diferents inversions a les escoles bressol, entre elles la legalització de la xarxa elèctrica de l’escola bressol Cucuruga.

Cap moció aprovada

Cap de les dues mocions presentades ahir pel Partit Popular no es varen aprovar. La que demanava llibertat d’elecció educativa per a les famílies només va ser recolzada per Ciutadans i el propi Partit Popular, i la resta de partits varen votar en contra.

L’altra moció demanava canviar la Llei orgànica de règim electoral general, la LOREG, per tal de garantir que la llista més votada sigui la que governi. Ciutadans es va abstenir i la resta de partits varen votar en contra.

El Ple municipal va celebrar ahir la seva sessió ordinària del mes d'octubre