Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 06/07/2020
Traducció automàtica

Vista des de CC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme Divendres, 19 d'octubre de 2018

La nova xarxa elèctrica dels carrers Prínceps d’Espanya i Joan XXIII, a la recta final

Per posar en funcionament el nou servei elèctric cal que cada propietari adapti ara la seva instal·lació particular i la connecti adequadament a la nova xarxa

La nova instal·lació elèctrica dels carrers Prínceps d’Espanya i Joan XXIII de la Plana està a punt de finalitzar. L’empresa subministradora ja ha realitzat el soterrament definitiu de les línies elèctriques a la via pública i ara, per a poder posar-la en funcionament, és necessari que cada propietari adapti la seva instal·lació particular i la connecti adequadament per fer-la compatible amb la noxa xarxa.

Les obres per connectar-se a la nova xarxa elèctrica per part dels veïns i veïnes dels carrers Prínceps d’Espanya i Joan XXIII s’han d’enllestir abans del 3 de desembre de 2018 per tal de poder procedir a la desconnexió de la xarxa antiga i la retirada del cablejat aeri. En aquesta línia, des de la regidoria d’Urbanisme s’ha fet una comunicació a tots els domicilis afectats per tal que iniciïn les actuacions a les seves finques.

El regidor d’Urbanisme, Rogeli de la Cruz ha explicat que “l’Ajuntament ha comunicat als veïns la necessitat de realitzar aquesta actuació amb més d’un mes d’antelació, tal i com des de l’Associació de Veïns de la Plana s’havia demanat”. En aquesta comunicació feta des de la regidoria d’Urbanisme, el regidor assegura que “s’ha informat que, per fer la connexió amb la nova xarxa elèctrica soterrada, cada habitatge s’ha de posar en contacte amb un instal·lador autoritzat”.

Davant la impossibilitat d’estudiar cadascun dels casos particulars, des d’Urbanisme s’han proposat tres solucions diferents per realitzar la connexió a la nova xarxa elèctrica. La primera proposta és fer una instal·lació privada totalment soterrada; la segona, fer una instal·lació grapada al mur del jardí fins a l’entrada a l’edifici; i la tercera, fer-la aèria mitjançant la instal·lació d’un tub d’acer inoxidable i la suspensió del cable fins a arribar a façana.

Per fer aquesta actuació no es necessitarà l’obtenció de cap llicència d’obra ni cap comunicació prèvia d’obres per part dels veïns i veïnes, ja que aquest procediment ja es va preveure en la redacció del projecte. Els afectats només hauran d’assumir el cost de la modificació de l’escomesa, “sense cap despesa addicional d’impost sobre instal·lacions regulats per les ordenances municipals”, segons es desprèn de la comunicació enviada des de la regidoria d’Urbanisme.

El regidor Rogeli de la Cruz ha recalcat la necessitat que cada domicili realitzi les obres per a la connexió a la nova xarxa elèctrica abans del dia 3 de desembre, “per tal de procedir a la retirada de la instal·lació antiga perquè les obres als carrers Prínceps d’Espanya i Joan XXIII puguin finalitzar abans d’acabar l’any”.

Els veïns han d'adaptar ara la seva instal·lació particular i connectar-la a la nova xarxa