Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/09/2020
Traducció automàtica

Piscina estiu

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Comerç Dimecres, 24 d'octubre de 2018

El projecte Comerç amigable pren forma amb la implicació de molts col·lectius de la vila

Aquest neix de l’Associació Petjades de Colors i es tracta d’impulsar una proposta per facilitar l’accessibilitat a les botigues a les persones que tenen alguna característica específica a nivell funcional o sensorial

Emi Carmona, cap de la Unitat Administrativa de Comerç de l’Ajuntament de la vila, ha assegurat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “s’està portant a terme un treball transversal amb la implicació de diversos sectors com l’Ajuntament, l’Associació Petjades de Colors, Esparreguera Comerç, així com diverses entitats de la vila”.

La implantació d’aquest projecte neix de l’Associació Petjades de Colors amb la voluntat de facilitar l’accessibilitat a les botigues per part de les persones que tenen alguna característica específica a nivell funcional o sensorial. A la proposta s’hi va sumar el mes de juny l’Ajuntament i també el col·lectiu Esparreguera Comerç.

Segons la portaveu de l’Associació Petjades de Colors, Marisa Lafrón, “la rebuda per part del comerciants ha estat positiva, estem treballant per elaborar un projecte conjunt, ja que plantegem una iniciativa tancada que no només tracti d’eliminar barreres físiques, sinó que també millori el coneixement que es té sobre les persones afectades i introdueixi petites modificacions en el tracte que es dispensa”.

Avui mateix està prevista la darrera reunió de la Comissió de Treball que acabarà de definir el document marc d’aquest projecte i que també es posarà en marxa una Comissió de Seguiment que vetlli per l’acompliment d’aquest projecte Comerç amigable.

Emi Carmona ha destacat la participació de diverses entitats i col·lectius de la vila, però també de la comarca del Baix Llobregat, amb dos representants en aquesta Comissió de Treball. Aquestes són l'Associació Petjades de Colors, l'Associació de Jubilats i Pensionistes d'Esparreguera, Esparreguera Comerç, l'Associació En Tribu, l'Associació Espanyola Contra el Càncer-Catalunya Contra el Càncer, el Taller Ocupacional de Can Comelles, l'Associació sobre l'Autisme del Baix Llobregat, l'Associació d'Afectats per la Fibromiàlgia, Àurea-FIL, l'Arc de Sant Martí i l'Associació per a la Salut Mental del Baix Llobregat.

La responsable de la Unitat Administrativa de Comerç de l’Ajuntament d’Esparreguera també ha posat en valor la implicació del sector de comerciants i botiguers de la vila, tenint en compte que l’èxit d’aquest projecte necessita de la participació no només dels comerços associats a Esparreguera Comerç.

Finalment, Emi Carmona ha assegurat que, entre d’altres mesures, s’editarà una guia, s’organitzaran tallers de formació i es posarà en marxa un segell distintiu d’aquest projecte.

El projecte compta amb la participació de diversos col·lectius d'Esparreguera