Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/10/2021
Traducció automàtica

Piscina estiu

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Comerç, Cultura i Festes Dimecres, 24 d'octubre de 2018

Esparreguera tindrà la primera Fira de la Passió de Catalunya

La fira modernista de la Festa Major d'hivern esdevindrà la primera Fira de La Passió el cap de setmana del 16 i 17 de febrer després que l'Ajuntament ho hagi acordat així amb les entitats impulsores: La Passió, Esparreguera Comerç i la Federació d’Entitats de Cultura Popular Catalana d’Esparreguera

La Fira de Festa Major d’Hivern d’Esparreguera esdevindrà la primera Fira de la Passió de Catalunya el cap de setmana del 16 i 17 de febrer de 2019. Així ho ha confirmat el regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, qui ha manifestat que l’objectiu de la nova fira serà potenciar el comerç local, augmentar el vincle amb les entitats de cultura popular de la vila i, al mateix temps, divulgar el patrimoni teatral i cultural d'Esparreguera.

La primera Fira de la Passió es durà a terme el cap de setmana posterior al de la celebració de Santa Eulàlia, patrona d’Esparreguera, fet que, segons el regidor Ortí, “permetrà allargar la celebració de la Festa Major d’hivern i potenciar les activitats de les entitats de la vila”. Aquest nou enfocament parteix de la iniciativa presentada per La Passió, Esparreguera Comerç i la Federació d’Entitats de Cultura Popular Catalana d’Esparreguera amb l’objectiu que la festa arreli més entre la població.

Segons Emmanuel Ortí, l’aposta per la Fira de Passions “permetrà enfortir el vincle amb les entitats del municipi, potenciar el comerç local i alhora donar visibilitat al llegat teatral de la població”. Per al regidor de Cultura , “la fira ha estat tradicionalment molt concorreguda, però no ha arrelat del tot entre els esparreguerins. Amb aquest canvi volem que la gent del poble se la senti seva i creiem que aquest nou format hi ajudarà”.

La Fira de la Passió serà el tret de sortida per a la nova temporada de representacions, que començaran el 10 de març. Manel Roca, membre de la Junta de La Passió d’Esparreguera, ha explicat que “s’espera que la coincidència de la primera Fira de la Passió amb la celebració del 50è aniversari del Teatre de la Passió incideixi en una millor visibilització de La Passió, i les Passions”. No en va, a la Fira de la Passió s’ha convidat a la Federació Catalana de Passions, entitat que agrupa vuit municipis, i a Europassions per si volen participar amb alguna representació o a través d’un stand informatiu.

La Fira de Passions estarà ambientada en l’any 0 i comptarà amb la representació al carrer de diferents escenes del drama sacre. A la plaça de l’Ajuntament es concentraran els estands dedicats a informació sobre les diferents passions i hi haurà dues activitats estrella: una cercavila que representarà l’entrada a Jerusalem i la desfilada dels Armats, els soldats romans de Tarragona.

L’objectiu, segons Manel Roca, “és implicar al màxim nombre d’entitats del municipi en la fira del 16 i 17 de febrer”. Per això s’està treballant en un programa que inclogui obres de teatre, projeccions de cinema relacionades amb la temàtica de Passions i visites dramatitzades a punts d’interès turístic del municipi. També es vol organitzar un concurs fotogràfic puntuable per la lliga fotogràfica i un concurs d’Instagram.

L'impuls de la Fira de la Passió també vol afavorir la presència de comerç local a la fira. Leticia Navarro, vice-presidenta d’Esparreguera Comerç, ha explicat a Ràdio Esparreguera que els comerços de la vila ajudaran amb l’ambientació, decoraran aparadors, es disfressaran de l’època i trauran parada al carrer. Navarro també ha destacat que s’està treballant en coordinació amb l’empresa promotora de la fira, Mercats d’Abans, per “donar prioritat al comerç local i permetre la ubicació de parades davant la pròpia botiga”.

Amb la posada en marxa de la Fira de la Passió la Festa Major d’Hivern d’Esparreguera 2019 augmentarà la seva durada i se celebrarà durant dos caps de setmana, del 9 al 17 de febrer. Els dies 9 i 10, tindrà lloc la festa més tradicional, amb actes organitzats per entitats de la vila. Mentre que els dies 16 i 17 de febrer, se celebrarà la Fira de la Passió.

Des de la regidoria de Cultura s’ha informat que els detalls del programa de la Festa Major d’hivern estan encara per tancar i que, de moment, “l’Ajuntament treballa colze a colze amb la Federació d’Entitats de Cultura Popular Catalana d’Esparreguera per potenciar i fer més gran la festa”. Aquesta aposta troba el seu reflex en la proposta de pressupostos municipals per al 2019, que incorpora un augment de 3.000 a 5.000 euros per a les activitats de la festivitat al voltant de la patrona d’Esparreguera.Escena de la representació de La Passió d'Esparreguera