Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 06/07/2020
Traducció automàtica

Can Comelles

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dijous, 25 d'octubre de 2018

Dues candidatures de la vila en la X edició dels Premis de Reconeixement Cultural

La Llagastada participarà novament en la categoria del premi Pau Bertran i Bros de Cultura Popular, i l’Escola Cooperativa El Puig en la del premi Agna Canalies Mestre de Pedagogia

Es tracta dels premis que organitza cada dos anys el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat per reconèixer públicament persones, associacions, institucions o empreses que hagin destacat en algun dels diversos àmbits culturals de la comarca. Enguany, entre les tretze categories obertes que disposen aquests Premis de Reconeixement Cultural, s’han presentat 96 candidatures i actualment la Comissió de Selecció està revisant aquestes.

Neus Ribas, cap de Projectes del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, ha valorat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “la participació de dues candidatures d’Esparreguera en aquesta desena edició es pot qualificar com a fluixa, tenint en compte que aquesta vila és una de les que compta amb més activitat cultural de la comarca i que és el segon municipi amb més candidatures guanyadores, només superat per Molins de Rei”.

Per tant, La Llagastada participarà novament en la categoria del premi Pau Bertran i Bros de Cultura Popular, que fa dos anys es va emportar el Festival Internacional de Teatre i Animació al carrer de Viladecans, i l’Escola Cooperativa El Puig en la del premi Joana Raspall i Juanola de Pedagogia i Divulgació, que l’edició passada s’endugué Remei López Cuadras, la directora de la Biblioteca de Viladecans.

Hi ha un total de tretze categories: Premi Rosa Moragas i Duran d’Arts Escèniques i Cinema, Premi Antoni Serra i Fiter d’Arts Visuals, Premi Joana Raspall i Juanola de Literatura, Premi Joan Cererols i Fornells de Música, Premi Llorenç Presas i Puig de Recerca, Premi Agna Canalies Mestre de Pedagogia, Premi Montserrat Roig de Comunicació, Premi Josep Maria Jujol i Gibert de Patrimoni Cultural, Premi Ramon Farreras i Ollé de Patrimoni Natural, Premi Pau Bertran i Bros de Cultura Popular, Premi Jaume Codina i Vilà a la Iniciativa Comarcal, Premi Joan Garcia Nieto al Compromís Cívic i Premi Virgínia Amposta Amposta a l’Equitat de Gènere i els Drets Socials.

A més a més, en el marc d’aquests Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat, també s’atorguen dues distincions més. Un és el Premi a la Personalitat Baixllobregatina de l’any, que s’escull per votació popular a través del web del CECBLL d’entre les dues propostes que enguany ha proposat la Junta Directiva, és a dir, la jove cantaora de flamenc de Sant Esteve Sesrovires, Rosalia Vila; i l’actor, director i guionista basc, resident des de fa més de 20 anys a Molins de Rei, Karra Elejalde; i l’altre és el Premi Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, que atorga directament la Junta de l’entitat.

Malgrat que hi ha una trentena de municipis a la comarca del Baix Llobregat, en cada edició hi ha poblacions que no presenten cap candidatura o molt poques, i d’altres que en presenten moltes. Històricament, Esparreguera és una de les més participatives, malgrat el descens en l’edició d’aquest 2018, i de les més guardonades, amb 9, juntament amb Molins de Rei, que n’acumula 13.

Fa dos anys, la JOCPE, la Jove Orquestra de Cambra de La Passió d’Esparreguera, s’endugué el premi Joan Cererols i Fornells de Música, mentre que el Fòrum XXI d’Esparreguera va ser finalista en el premi Joan N. Garcia Nieto al Compromís Cívic i la Cohesió Social. L’historiador esparreguerí Josep Maria Cobos també va ser candidat en aquesta categoria i, com dèiem, la Llagastada en la categoria del premi Pau Bertran i Bros de Cultura Popular.

El lliurament de la desena edició dels Premis de Reconeixement Cultural tindrà lloc el proper 16 de novembre a l’Ateneu de Sant Just Desvern.

La Llagastada, candidata la X edició dels Premis de Reconeixement Cultural en la categoria Pau Bertran i Bros de Cultura Popular

L'Escola Cooperativa El Puig, candidata la X edició dels Premis de Reconeixement Cultural en la categoria Joana Raspall i Juanola de Pedagogia i Divulgació