Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/09/2020
Traducció automàtica

El Puig

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Via pública Divendres, 26 d'octubre de 2018

La brigada de neteja disposa des d’avui d’una nova escombradora

El nou vehicle escombrador ha tingut un cost de 164.000 euros i substitueix les dues escombradores que fins ara feien el servei de neteja a Esparreguera i comptaven amb més de dues dècades de servei

La brigada de neteja de l’Ajuntament d’Esparreguera disposa des d’avui d’un nou vehicle escombrador. Es tracta del model Schmidt CG 500, que substitueix les dues escombradores model Ravo 340 que han fet el servei durant més de dues dècades. La inversió en la màquina que farà a partir d’ara la neteja viària a tot el municipi ha estat de 164.000 euros i per al seu funcionament han rebut formació fins a 6 treballadors de la brigada municipal d’Obres i Serveis.

La nova escombradora té una alta capacitat d’aspiració i 5 metres cúbics d’emmagatzematge de residus que li permet suportar fins a 6 tones de residus. També incorpora un dipòsit de 700 litres per aigua neta, una mànega i una pistola per a fer neteja amb aigua a pressió. A més, presenta una àmplia capacitat de gir en les rodes davanteres, que permet una més gran mobilitat i maniobrabilitat que la de les seves predecessores.

La regidora d’Obres i Serveis, Mariona Masferrer, ha manifestat que “l’adquisició d’aquest vehicle permet retirar definitivament les dues màquines anteriors, les quals ja havien esgotat el seu període de vida útil i millorarà notablement l’eficàcia i les prestacions d’aquestes”. L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, s’ha manifestat en els mateixos termes assegurant que “la nova màquina haurà d’assumir a partir d’ara l’activitat de les dues escombradores ja obsoletes, fet que permetrà realitzar el mateix servei de neteja però d’una manera molt més eficient”.

Com a principals característiques mecàniques, la nova màquina de neteja viària incorpora un braç de suport o tercer braç que facilita fer l’aspiració sense haver d’apropar el vehicle al llindar del voral que es neteja. També incorpora doble roda al darrera per suportar millor la càrrega i una placa ejectora per facilitar el buidatge de residus.


L'equip de govern amb la nova escombradora, que entra en funcionament avui mateix

Els operaris de la nova màquina escombradora han rebut formació per a familiaritzar-se amb el seu funcionament