Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 06/07/2020
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient Dilluns, 29 d'octubre de 2018

Esparreguera, una de les poblacions que més recicla del Baix Llobregat

Aquesta és la dada que es desprèn del dossier de l’Agència de Residus de Catalunya corresponent a les comarques de Barcelona de l’any 2017

Amb una taxa de separació selectiva neta del 35,36%, Esparreguera se situa darrere de municipis com Collbató (64,39%), Sant Just Desvern (45,06%) i Martorell (36,32%), però per sobre de la mitjana de les comarques de Barcelona, que és del 28,69%, i també de Catalunya, que és del 32%.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, ha acollit positivament aquesta dada en declaracions a Ràdio Esparreguera, però ha recordat “la ingent tasca que queda per fer i que cal seguir treballant per augmentar el percentatge del 35,36% de recollida selectiva neta de residus municipals a la vila”.

Les dades que ha fet públiques l’Agència de Residus de Catalunya revelen que entre les poblacions de més de 15.000 habitants la que més recicla és Calella. En aquesta estadística per població, Esparreguera ja no se situa entre les primeres, ja que, segons el regidor de Medi Ambient, “és més fàcil millorar l’índex de recollida en les poblacions petites”. Destaca el cas de Collbató, que arriba gairebé a un 65% de recollida selectiva, sent el municipi del Baix Llobregat que més recicla.

D’altra banda, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, ha afirmat que el projecte d’obrir les bosses que es troben a fora dels contenidors per identificar els seus propietaris topa cada cop amb menys entrebancs jurídics. En aquest cas, es tracta de lluitar contra l’altre problema que afecta els residus: l’incivisme.

Esparreguera té una taxa de separació selectiva neta de residus del 35,36%