Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 06/07/2020
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient Dimarts, 30 d'octubre de 2018

L’Ajuntament reclama més cooperació a l'Agència Catalana de l'Aigua

El consistori demana, en una carta adreçada al director de l’ACA, que faciliti al màxim la informació per poder actuar i informar a la població correctament i que restauri la zona afectada per l’últim trencament del col·lector de les salmorres

L’Ajuntament d’Esparreguera ha traslladat a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) la seva preocupació per la situació d’indefensió que pateix el municipi davant els continuats trencaments del col·lector de les salmorres. En la carta, adreçada al director de l’ACA, també es reclama la descontaminació del subsòl afectat pel darrer trencament de col·lector, que va tenir lloc el passat 17 d’octubre, i s’apel·la a la bona cooperació entre administracions per actuar de forma efectiva davant futurs trencaments.

Fa dues setmanes el terme municipal d’Esparreguera va patir un nou trencament del col·lector de salmorres, a la zona de la finca de Can Tobella, però l’Ajuntament va rebre la informació “tard i de forma incompleta”. L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, i el regidor de Medi Ambient, Emmanuel Ortí, lamenten en la missiva que “no es va rebre cap trucada per part de l’ACA” i el comunicat enviat pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) “no especificava el punt del trencament”, pel que els serveis tècnics municipals van haver de recórrer tot el traçat del col·lector pel terme municipal per tal de localitzar el punt afectat i avaluar els danys sobre el medi natural.

Els tràmits per executar les obres del nou col·lector de salmorres s’han iniciat aquest mes d’agost, però mentre no es disposa de la nova canalització, l’Ajuntament d’Esparreguera apel·la a la bona cooperació entre administracions per fer front als continuats trencaments. En aquest sentit, sol·licita a l’ACA que, per una banda, si es tornen a donar episodis de trencament d’aquest col·lector “facilitin al màxim la informació, per poder actuar i informar correctament a la població”. I, per altra, que es dugui a terme la “restauració de la realitat física alterada”, és a dir, un procés de descontaminació per sals del subsòl afectat, així com la recuperació de la vegetació de ribera afectada, que es troba dins la Xarxa Natura 2000 i dins l’Entorn de Protecció del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.

El trencament va tenir lloc a la zona de Can Tobella