Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/07/2020
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política, Urbanisme Dimecres, 31 d'octubre de 2018

Esparreguera demana compromís a la Generalitat en projectes d’infraestructures

El govern municipal va traslladar ahir al Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona les necessitats del municipi en projectes com l’ampliació de l’A2, el pla de la ròtula Martorell-Abrera i els col·lectors del clavegueram de Mas d’en Gall i Can Rial

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Esparreguera va demanar ahir a la Generalitat el compromís per fer un front comú entre administracions locals, autonòmica i estatal que contempli les necessitats del territori en matèria d’infraestructures de mobilitat, sobretot pel que fa al projecte d’ampliació de l’autovia A2 i al pla de la ròtula Martorell-Abrera. Va ser en la reunió mantinguda a l’Ajuntament d’Esparreguera entre l’alcalde Eduard Rivas i altres tres regidors del govern municipal amb el Delegat Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, qui també va visitar altres poblacions veïnes.

La trobada, convocada a iniciativa de la Delegació del Govern de la Generalitat a Barcelona, va adoptar el format de sessió de treball i en ella també es va parlar de les obres al clavegueram de Can Rial i Mas d’en Gall. El govern municipal va demanar el compromís polític de la Generalitat per iniciar la segona fase de les obres, el que es tradueix en el finançament d’un milió d’euros, tot i no haver executat encara la primera fase de les actuacions pendents de la resolució sobre unes expropiacions de terrenys.

En declaracions a Ràdio Esparreguera Eduard Rivas ha destacat el caràcter cordial de la trobada i ha subratllat la petició feta al Delegat del Govern per a que la Generalitat mantingui el compromís contret amb l’ex-conseller Josep Rull d’ampliar la subvenció per a les obres al clavegueram de Can Rial i Mas d’en Gall, el qual pressupost s'ha ampliat de 3 a 5 milions d'euros per un canvi normatiu l'any 2015.

D’altra banda, en relació als projectes d’infraestructures, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha explicat que “és important compartir les al·legacions al projecte d’ampliació de l’A2 i al pla de la ròtula Martorell-Abrera i demanar un front comú entre administracions per a portar a terme un pla d’infraestructures que vulguem els municipis, i no que vingui imposat i no compartim”.

Finalment, a la reunió també es va recordar que l’Ajuntament d’Esparreguera no renuncia a cobrar el deute de la Generalitat amb les escoles bressol municipals, que puja a 810.000 euros. L’administració municipal requereix aquesta quantitat, corresponent al cofinançament que l’ens autonòmic va deixar de pagar des del curs 2014-2015 fins el darrer 2017-2018.

El Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, va ser rebut ahir per l'alcalde Eduard Rivas i els regidors Emmanuel Ortí, Rogeli de la Cruz i Maria Vallejo. Foto: @delgovbarcelona