Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/09/2020
Traducció automàtica

Piscina estiu

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat Dimecres, 31 d'octubre de 2018

Gran èxit del 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

Aquest es va celebrar el passat cap de setmana a Castelldefels amb la participació de vuit persones d’Esparreguera, entre representants d’entitats de la vila com l'Associació de la Dona Activa o l'Associació Al Amal, i de l’Administració local

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Esparreguera, Maria Mas, present en aquest 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, ha destacat en declaracions a Ràdio Esparreguera aquesta participació i ha afirmat que “és molt important tenir en compte la transversalitat a l’hora de treballar i d’aplicar les polítiques públiques en termes d’igualtat de gènere, ja que aquest no es tracta d’un àmbit sectorial, sinó transversal, i és cabdal que actualment el feminisme formi part de l’agenda pública”.

Maria Mas també ha recordat que Esparreguera s’ha implicat activament en la celebració d’aquest 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, esdevenint subseu, ja que la vila va acollir el passat 25 de juny una taula rodona d’experts sobre l’esport femení a les escoles. Mas ha posat en valor que tots els materials extrets de les diferents subseus s’hagin tingut en compte en la jornada de treball de dissabte d’aquest Congrés a Castelldefels.

Per la seva banda, Vicky Castellanos, consellera de les Dones del Consell Comarcal del Baix Llobregat, organitzador del Congrés, ha qualificat d’èxit aquesta cinquena edició en una entrevista a l’emissora municipal, destacant que “la implicació dels municipis en aquest 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat ha estat molt important per assolir aquest èxit que ha comportat la participació de més de 400 persones en aquest acte final a Castelldefels”.

Aquest s’ha organitzat en un any en què s’han commemorat els 40 anys de feminismes al Baix Llobregat, una comarca on el moviment feminista té una important i llarga trajectòria, que a dia d’avui continua deixant la seva empremta a pobles i ciutats. I, 16 anys després de la celebració del 1r Congrés de les Dones del Baix Llobregat a Sant Boi, i amb tres congressos més celebrats a Sant Feliu, Viladecans i Gavà, aquest 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, ha esdevingut un espai de participació, debat i reflexió entorn a sis àmbits temàtics: la transversalitat de gènere a les polítiques públiques, l’economia feminista, les dones i la tecnologia, la perspectiva de les dones als mitjans de comunicació, les violències masclistes i l’esport femení.

Vicky Castellanos ha assegurat que el document amb les conclusions extretes no només d’aquest acte final del Congrés a Castelldefels, sinó també de les 28 subseus que des del passat mes d’abril fins a aquest setembre han omplert d’activitats sobre aquests àmbits als pobles i ciutats del Baix Llobregat, esdevindrà el full de ruta per als propers 4 anys. Aquest podria estar llest a finals d’aquest any o a començaments de l’any 2019.

La consellera de les Dones del Consell Comarcal del Baix Llobregat ha destacat que aquest full de ruta transversal esdevindrà una eina molt útil per a l’elaboració dels Plans d’Igualtat municipals, com seria el cas d’Esparreguera que ha de renovar l’any vinent el seu Pla d’Igualtat.

Vicky Castellanos ha afegit que el moviment feminista està més viu que mai des de la històrica jornada del 8 de març d’enguany, i ha posat en valor la sensibilització del món polític, social i econòmic cap a l’eradicació de les desigualtats de gènere i cap a l’assoliment real de la plena ciutadania de les dones.

Esparreguera va participar en el 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

El Congrés de les Dones del Baix Llobregat ha tingut diferents subseus, entre ells Esparreguera

400 dones han participat a la cinquena edició del congrés