Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 23/08/2019
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Lingüística Dilluns, 5 de novembre de 2018

El Servei Local de Català referma el seu lideratge

Amb 117 alumnes, es converteix en el que té un índex d’utilització percentual més alt, un 94%, d’entre les tretze poblacions que s’integren dins del Centre de Normalització Lingüística de Ca n’Ametller

Actualment en el Servei Local de Català d’Esparreguera hi ha molt poques places disponibles i en un dels cursos s’ha hagut de sobrepassar la ràtio de vint-i-cinc alumnes, arribant als trenta. En total, el servei oferia 125 places, dividides en cinc grups, però s’ha vist sobrepassat en algunes de les formacions. Maria Romero, responsable del servei, ha assegurat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “estem molt contents per assolir aquest rècord en termes percentuals, no absoluts, al capdavant de les tretze poblacions dependents de Ca n’Ametller, ja que, de tant en tant, està molt bé destacar en les estadístiques, tenint en compte que a Esparreguera només disposem d’una persona que ofereix les classes.”

No és quelcom que hagi succeït només aquest curs, ja que Esparreguera sempre ha destacat com una de les poblacions amb més índex d’alumnat. Aquest any s’ha dut a terme com a prova pilot una campanya de promoció al carrer i a les escoles que sembla que ha funcionat molt bé. La responsable del Servei Local de Català atribueix a les accions de dinamització, a l’esforç en publicitat i a la difusió que constantment es fa sobre les seves activitats el fet que Esparreguera sigui capdavantera en aquest sentit.

El Servei Local de Català ofereix cinc nivells: inicial, bàsic, elemental i els dos nivells escrits, B i C. A hores d’ara, ja no és possible incorporar més alumnes, però com que les inscripcions són trimestrals a principis de l’any vinent hi haurà una nova oportunitat, sobre tot per cursos on hi ha més places lliures, com el de conversa.

Aquest continua ocupant les aules habituals a l’edifici de Can Pasqual, on pateixen problemes d’espai. De moment, ha quedat descartat el seu trasllat a la planta superior de l’edifici, abans ocupada per l’Arxiu Municipal, però es parla d’un trasllat futur a l’antiga Escola de les Monges

El Servei Local de Català d'Esparreguera es troba situat a Can Pasqual