Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 16/06/2019
Traducció automàtica

Can Paloma i Monestir

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dimarts, 6 de novembre de 2018

Les obres per rehabilitar la teulada de l’Escorxador comencen dilluns

Els treballs tenen una durada prevista de tres mesos i un cost de 75.276 euros, finançats a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona. Les afectacions per a les entitats seran mínimes, donat que les colles han finalitzat ja la temporada d’actuacions

Les obres de rehabilitació de la teulada de l’antic Escorxador d’Esparreguera començaran el proper dilluns 12 de novembre. Aquesta intervenció té una durada prevista de tres mesos i un cost de 75.276 euros, finançats a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona. Mentre durin els treballs les associacions que formen la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana d’Esparreguera, usuàries d’aquest equipament, no podran realitzar les seves activitats habituals, tot i que les afectacions seran mínimes perquè les colles han finalitzat ja la temporada d’actuacions.

Aquesta intervenció s’inclou dins la primera fase d’obres de l’antic Escorxador, que va començar al juny amb la millora dels lavabos de l’equipament. Els treballs que començaran dilluns se centraran en la rehabilitació de la teulada per tal de solucionar els problemes de goteres i millorar l’aïllament tèrmic de l’edifici. El regidor d’Entitats, Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, explica que les obres “podrien haver començat abans, però s’han endarrerit fins ara a petició de les entitats de la Federació, que van demanar que els treballs es fessin un cop acabada la temporada perquè no hi haguessin afectacions sobre els assajos, sobretot en el cas dels castellers”.

Les obres a la teulada de l’Escorxador s’han adjudicat per 75.276 euros i es finançaran a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona. Emmanuel Ortí ha apuntat a més que s’està finalitzant la redacció del projecte de la segona fase d’obres, que contempla la remodelació de l’edifici central de l’Escorxador i la caseta del guarda. Per la seva banda, el president de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana d’Esparreguera, Joan Tejedor, assegura que la Federació “està contenta que s’inverteixi en l’Escorxador i es millori l’equipament” i apunta que “això no s’ha de quedar només en la teulada, sinó que ha de ser la porta cap a la inversió d’adequació de l’espai”.

Pel que fa a les afectacions sobre l’activitat de les colles, Tejedor assegura que “si s’allarguen les obres dificultaran els assajos per a la Festa Major d’Hivern, sobretot als castellers, que necessiten assajar en un local amb xarxa per poder fer castells de set”. En aquest sentit, el regidor d’Entitats, Cultura i Festes ha assegurat que “si les obres afecten els assajos d’alguna de les entitats, s’oferiran espais alternatius”. De moment, la Colla Bastonera del Montserratí assajarà a l’escola Montserrat. Les altres entitats de la Federació - geganters, ball de gitanes i diables-, no es veuen afectades per aquestes obres, ja que han acabat la temporada i no necessiten utilitzar l’espai central de l’Escorxador.

Les obres solucionaran els problemes de goteres i milloraran l’aïllament tèrmic de l’edifici