Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 03/07/2020
Traducció automàtica

Vista des de Can Pasqual

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Alcaldia, Govern Obert Dijous, 8 de novembre de 2018

L’Alcalde d’Esparreguera presenta el Banc de Bones Pràctiques a Estrasburg

Com a membre d’una delegació de la Federació Catalana de Municipis (FMC) i la Fundació Carles Pi i Sunyer, Eduard Rivas ha presentat el Banc de Bones Pàctiques dels ens locals de Catalunya en el marc de la 35a sessió del Congrés d'Autoritats Locals i Regionals del Consell d’Europa

Juntament amb el secretari general de la FMC, Juan Ignacio Soto Valle, i el director de la Fundació Carles Pi i Sunyer, Jaume Magre, l’alcalde Eduard Rivas, en qualitat de vicepresident de l'Àmbit de Bon Govern i Innovació Democràtica de la FMC, ha presentat a la direcció de l’Institut Nacional d’Estudis Territorials (INET) a Estrasburg el Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals, on l’any 2017 va ser inclòs el Pla d’Actuació Municipal de l’Ajuntament d’Esparreguera.

La presentació del Banc de Bones pràctiques s’ha fet en el marc de la 35a sessió del Congrés d'Autoritats Locals i Regionals del Consell d’Europa, que se celebra entre els dies 6 i 8 de novembre a Estrasburg. El congrés centra bona part dels seus debats en aspectes com la integritat i el comportament ètic dels representants públics. Els eixos de treball són els conflictes d'interessos, la transparència, el govern obert i el codi de conducta sobre governança local i regional, qüestions que han de contribuir a la prevenció de la corrupció i la promoció de l'ètica pública a nivell local i regional.

L’alcalde d’Esparreguera, que ara fa un any va compartir les experiències de l’Ajuntament d’Esparreguera en l’àmbit del Govern Obert en unes jornades organitzades per l’INET, valora la nova experiència al Consell d’Europa molt positivament i assegura que “ser testimoni de primera mà, conèixer i entendre els casos de bon govern europees és útil de cara a poder aplicar els nous estàndars i bones pràctiques a nivell municipal”. En aquest sentit, Rivas destaca com a pràctica rellevant “la creació de comissions ciutadanes per a fer seguiment de processos oberts a la ciutadania, com ara el de pressupostos participatius”.

La delegació de la FMC i la Fundació Carles Pi i Sunyer al Congrés d'Autoritats Locals i Regionals del Consell d’Europa ha aprofitat l’estada a Estrasburg per a promoure una jornada que se celebrarà el mes de febrer a Barcelona on es presentarà el Banc de bones practiques, i per proposar les entitats municipalistes com a certificadores del segell d’excel·lència europea ELoGE de bones pràctiques en governança local.

Abans de tornar a Esparreguera, l’alcalde Eduard Rivas completarà la seva agenda a Estrasburg amb reunions amb l’embaixador permanent d’Espanya al Consell d’Europa, Manuel Montobbio de Balanzó, i l’alcalde d’Estrasburg, Roland Ries.

Delegació de la Federació Catalana de Municipis i la Fundació Carles Pi i Sunyer al Congrés d'Autoritats Locals i Regionals del Consell d’Europa