Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 18/01/2021
Traducció automàtica

Carrer Cavallers

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Consum, Ràdio Esparreguera Dijous, 8 de novembre de 2018

El Servei d’Orientació Jurídica de les Clàusules Terra finalitzarà el 27 de desembre

Aquest servei d’assessorament va començar el 8 de juny de l’any 2017 i es va posar a l’abast dels afectats per les clàusules terra, sent coordinat per la Diputació de Barcelona i desenvolupat per un professional del Col·legi d’Advocats de Sant Feliu de Llobregat

El servei d'assessorament sobre clàusules terra que l'Ajuntament d'Esparreguera va posar en marxa el 8 de juny del 2017, finalitzarà el proper 27 de desembre. Aquesta mesura va esdevenir el segon pas que portava a terme l’Ajuntament en aquest àmbit, després d’endegar i de mantenir trobades informatives sobre les clàusules terra des de principis del mes d’abril de l’any 2017, mitjançant les quals es va informar a més de 200 persones sobre els passos que cal seguir en aquesta problemàtica de les clàusules terra.

Marta Orús, tècnica assistent del servei d’Empresa i Consum de la regidora de Promoció Econòmica, ha assegurat que “la Diputació de Barcelona està analitzant una alternativa de cara a l’any vinent a aquest servei que es va posar en marxa l’any passat amb el boom de reclamacions a causa de les clàusules terra en els préstecs hipotecaris”.

La tècnica assistent del servei d’Empresa i Consum de la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera ha destacat que els primers dies d’aquest servei es van rebre moltes peticions d’assessorament i que, al llarg de l’any 2017, es van atendre un total de 109 persones, tenint en compte que a partir del mes de juny el servei s’oferia quatre dies al mes.

Amb la normalització de la situació a començament d’aquest 2018, el servei es va passar a oferir dues vegades al mes, però darrerament la qüestió ha reflotat amb la polèmica arran de les decisions del Tribunal Suprem sobre els impostos dels préstecs hipotecaris. Fins ara, s’ha atès una quarantena de casos.

En qualsevol cas, fins a finals d’any, el Servei d’Orientació Jurídica de les Clàusules Terra encara s’oferirà quatre vegades més, dues aquest mes de novembre, concretament el 15 al matí i el 29 a la tarda, i dues més al desembre, el 13 al matí i el 27 a la tarda. Les persones interessades en aquest servei fins a finals d’any s’han d’adreçar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i sol·licitar una cita amb el Servei Públic de Consum, qui concertarà aquesta atenció personalitzada.

Aquest servei es va posar en marxa arran del boom de reclamacions per les clàusules terra