Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 28/09/2020
Traducció automàtica

Font i campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Arxiu Municipal, Polítiques d'Igualtat, Ràdio Esparreguera Dimarts, 13 de novembre de 2018

Ariadna Xairó presenta demà el seu treball “Sense tu sí sóc algú”

Aquest treball de recerca sobre la violència de gènere entre adolescents va obtenir, entre d’altres mencions, el Premi de Recerca Vila d’Esparreguera en la seva tercera edició i en la categoria de Batxillerat

La presentació d’aquest treball, que Xairó va realitzar l’any passat mentre afrontava el segon curs del Batxillerat d’Arts Escèniques a l’IES EL Castell, tindrà lloc demà a 2/4 de 7 de la tarda, en el marc del segon cicle de xerrades “Coneguem la nostra història” que organitza l’Arxiu Municipal en les seves instal·lacions.

L’estudiant va comptar amb la tutorització de Rosa Gramunt per realitzar aquest treball sobre un tema molt present i motivador per a ella, i que va comptar amb la realització d’enquestes entre els seus propis companys. Del buidatge d’aquestes enquestes, Ariadna Xairó ha destacat que “com el 80% dels alumnes de 3r d’ESO tenen o ja han tingut parella, cal impulsar els tallers de prevenció des de l’inici de l’ESO, i també he pogut certificar la meva hipòtesi de partida del treball sobre la certa interiorització del fals mite de l’amor romàntic amb la barreja d’elements externs com la família, l’escola, la música o la televisió”.

Per a Ariadna Xairó, en l’àmbit de la violència de gènere, hi ha un circuit i un treball molt ben fet a Esparreguera, però que no arriba als joves, i per això aposta per millorar la difusió i la divulgació d’aquestes entre els adolescents. D’altra banda, també destaca la influència de les famílies a l’hora d’afrontar aquesta problemàtica, tenint en compte la presència de diversos factors externs que també incideixen en aquest àmbit. Ara, com a estudiant de Comunicació Audiovisual, Xairó es planteja ampliar aquest treball amb un curtmetratge.

Aquesta xerrada és el primer acte del programa de commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, a la vila d’Esparreguera en una campanya que compta amb la col·laboració del comerç de la vila. El programa continuarà el dijous 22 de novembre, a partir de 2/4 de 6 de la tarda a Can Pasqual, amb l’acte institucional, amb la col·laboració dels Centres d’Ensenyament Secundari i les entitats de dones del municipi.

La commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones es clourà el divendres 23 de novembre amb una concentració a les 12 del migdia a la plaça de l’Ajuntament per fer la lectura d’un manifest, i amb un acte feminista de dinamització, amb teatre al carrer, música, contes i un grup de percussió, que tindrà lloc a partir de les 5 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament i als carrers del centre de la vila.

El treball aborda la problemàtica de la violència entre les parelles adolescents. Foto: Paco Puentes / ElPaís.com