Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 05/07/2020
Traducció automàtica

Piscina estiu

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Mobilitat, Ràdio Esparreguera, Urbanisme Dimecres, 14 de novembre de 2018

FGC desmunta i s’emporta l’estructura de l’aeri

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya va anunciar que desmantellaria íntegrament l’estructura de l’aeri Esparreguera-Olesa tot just a finals del mes de juliol mitjançant un escrit presentat a l’Ajuntament

Al juliol de 2017, en una convocatòria de premsa a l’estació de ferrocarrils d’Olesa de Montserrat, el llavors president d’FGC, Enric Ticó, anunciava que les cabines i els cables de l’aeri serien traslladats al telecabina de La Coma del Clot, a la Vall de Núria, on calia una renovació per garantir el funcionament del servei. Al mateix temps, explicava les millores en el servei llançadora que cobreix aquest mateix recorregut i que enllaça Esparreguera amb l’estació d’Olesa.

La proposta va ser acceptada tant per l’Ajuntament d’Esparreguera com pel d’Olesa, però un any després FGC ha desmuntat completament la instal·lació. L’alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, ha dit aquest matí en declaracions a Ràdio Esparreguera que la notificació va arribar per registre a finals d’aquest mes de juliol i que “s’han deixat els fonaments per si cal tornar a posar l’estructura metàl·lica”. Rivas ha afegit que “si ho treuen, prefereixo que s’ho emportin, perquè dona una imatge de desolació i genera contaminació visual”.

En quant a l’edifici de l’estació de l’aeri, l’Ajuntament no accepta la cessió en els termes que proposa Ferrocarrils de la Generalitat, ja que es tracta d’un contracte a precari que, encara que sigui a llarg termini, deixaria la porta oberta a què, en qualsevol moment, es pogués demanar el desallotjament immediat de la nau. “No ho veiem clar, perquè s’hauria de fer una inversió pública per part de l’ajuntament i volem algun tipus de garantia. Està molt poc madur jurídicament; per tant, no crec que es concreti res abans de finalitzar el mandat”, ha assegurat l’alcalde d’Esparreguera.

En quant a l’aparcament, ja fa temps que el consistori va establir un acord per al seu ús públic. De moment, però, romandrà tancat degut als episodis reiterats de molèsties per als veïns durant els mesos en què es va decidir obrir-lo com a estacionament públic.

Operaris s'emporten aquest dimarts al matí peces de l'estructura de l'aeri