Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 21/01/2020
Traducció automàtica

Vista des de Can Pasqual

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera, Societat Dilluns, 26 de novembre de 2018

Esparreguera, sense coordinador per al Gran Recapte

Els propers 30 de novembre i 1 de desembre se celebra la desena edició del Gran Recapte d’Aliments i Esparreguera no disposa d’una figura clau per al bon funcionament de la jornada, malgrat sí disposar de voluntaris

Tretze voluntaris esparreguerins s’han inscrit aquest any per participar en la recollida solidària d’aliments, però la nostra vila continua a hores d’ara sense coordinador, una figura necessària per supervisar les dues jornades i per establir els torns i els punts de recollida. El delegat del Banc d’Aliments a la comarca del Baix Llobregat, Josep Maria Farré, ha fet una crida a la col·laboració dels vilatans, tot i que ha dit que, sigui com sigui, el gran recapte es farà: “Els establiments rebran les banyeres per dipositar els aliments i seran els mateixos supermercats els que els enviaran als magatzems del Banc, a la Zona Franca. El que ens manca és algú que es faci càrrec de coordinar la gent, de fer promoció, de penjar els cartells i de recollir el material”.

No es descarta que la coordinadora de l’any passat, resident a Corbera de Llobregat, acabi assumint aquesta funció si no hi ha cap persona d’Esparreguera que vulgui fer les tasques de coordinació. L’any passat, quan la recollida es va concentrar només al supermercat Mercadona, es varen recollir gairebé cinc tones, un volum destacable.

La campanya del Gran Recapte d’Aliments d’aquest 2018 té el lema “Ajudar és un instint natural” i pretén igualar o superar les xifres de l’any passat quan es van mobilitzar gairebé 30.000 voluntaris per cobrir més de 2.800 punts a tot Catalunya per recollir més de 4.656 tones. El Bancs dels Aliments atenen 202.025 persones arreu de Catalunya i el Gran Recapte representa el 25% dels aliments que es recullen anualment.

L'any passat a Esparreguera es van recaptar gairebé cinc tones d'aliments amb el Gran Recapte