Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/12/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Convivència, Oficina d'Atenció Ciutadana Divendres, 30 de novembre de 2018

Els residents estrangers han d'estar inscrits al cens electoral per votar a les municipals

El marc normatiu permet que les persones estrangeres ciutadanes de la Unió Europea o de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile puguin votar a les eleccions municipals

El proper dia 26 de maig de 2019 se celebraran eleccions municipals i els ciutadans i ciutadanes estaran cridats a exercir els seus drets polítics, en aquest cas, a través de l’elecció dels seus representants al Ple municipal. En el cas dels residents estrangers que tenen dret a vot és indispensable que estiguin inscrits al cens electoral i que manifestin la seva voluntat de votar. Els terminis per garantir el dret de vot acaben el 30 de gener, pels nacionals de la Unió Europea, i el 15 de gener pels dels altres països.

El marc normatiu actual permet que les persones estrangeres que siguin ciutadanes de la Unió Europea o de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile, puguin votar a les eleccions municipals. Tanmateix, per a poder exercir aquest dret, els ciutadans d’aquests països han de complir uns tràmits previs sense els quals no estaran inscrits al cens electoral, requisit indispensable per a fer-lo efectiu.

En el cas dels ciutadans de la Unió Europea, els requisits per participar son tenir 18 o més anys i estar inscrit al Padró municipal d’habitants. Si anteriorment no han participat en processos electorals, disposen fins al 30 de gener de 2019 per manifestar la seva voluntat de votar. La declaració formal d’intenció de vot es pot realitzar personalment a l'Ajuntament, per internet o correu postal.

Pels ciutadans de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile, els requisits són tenir 18 o més anys, estar inscrit al Padró municipal d’habitants, tenir l’autorització de residència a l’Estat espanyol i haver residit legalment al territori espanyol el temps exigit en l’acord corresponent: 3 anys en el cas de Noruega i 5 anys per a la resta de països. En aquests casos, encara que hagin participat anteriorment en processos electorals han de sol·licitar la inscripció en el cens electoral, que es pot realitzar personalment a l'Ajuntament, per internet o correu postal, a partir de l’1 de desembre de 2018 i fins al 15 de gener de 2019.

El 26 de maig de 2019 se celebraran eleccions municipals. Autor: Francesc Melcion; Diari Ara

Ets resident estranger i vols votar a les eleccions municipals de maig de 2019?