Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 31/05/2020
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient, Ràdio Esparreguera Dimarts, 4 de desembre de 2018

El Consistori rebutja taxativament l’ampliació de l’abocador de Can Mata

L’ampliació en 17,3 hectàrees i 4 milions i mig de metres cúbics, tramitada a petició de l'empresa CESPA, filial de Ferrovial, suposaria allargar la vida de l’abocador 11 anys més del previst, és a dir, fins al 2041

L'Ajuntament d'Esparreguera rebutja taxativament l’ampliació de l'abocador de Can Mata tramitada a petició de l'empresa CESPA, filial de Ferrovial, que suposaria allargar la vida de l’abocador 11 anys més del previst, és a dir, fins al 2041. El regidor de Medi Ambient, Emmanuel Ortí, ha afirmat en declaracions a l’emissora municipal que "hem presentat al·legacions a la totalitat d’aquest projecte i estem mantenint contactes amb els ajuntaments de tots els municipis afectats per tal de fer un front comú”.

Els municipis de Masquefa, Piera i també el Consell Comarcal de l'Anoia, a més d'Esparreguera, han presentat al·legacions contra el projecte. El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Esparreguera ha afirmat que no s’entén que, després d’inaugurar l’Ecoparc 4 l’any 2010 amb l’objectiu d’augmentar els residus valoritzables i reduir els que van a l’abocador, ara es plantegi aquesta ampliació, que preveu augmentar la instal·lació en 17,3 hectàrees i 4 milions i mig de metres cúbics. Cal recordar que l’abocador de Can Mata ja es va ampliar l’any 2008.

D’altra banda, les Associacions de Veïns dels barris de Can Rial i de Mas d’en Gall també presentaran al·legacions contra l’ampliació, malgrat estar fora de termini. El president veïnal del barri de Can Rial d’Esparreguera, Carles Batlles, ha admès que l’ampliació de l’abocador no afecta el terme municipal d’Esparreguera, però sí que hi haurà un major efecte sobre els barris de Can Rial i també de Mas d’en Gall en el tema de les fortes olors. Batlles ha assegurat que hi ha un informe d’una empresa externa que certifica que gairebé en la meitat dels punts analitzats de l’abocador es desprenen unes olors molestes que vulneren la normativa corresponent. Aquestes són més evidents des de la posada en marxa l’any 2010 de l’Ecoparc 4, adjacent a l’abocador.

El president de l’Associació de Veïns del barri de Can Rial ha assegurat que la informació publicada per l’Ajuntament d’Hostalets de Pierola dient que no es tracta d’una ampliació, sinó de la posada en marxa d’una cel·la ja contemplada l’any 2006, no és correcta, ja que en la mateixa memòria presentada en la tramitació del projecte per part de l’empresa CESPA, filial de Ferrovial, s’admet l’ampliació de superfície i també de durabilitat.

Finalment, l’Associació de Veïns del barri de Mas d’en Gall d'Esparreguera també s’ha mostrat sorpresa per l’anunci d’aquesta ampliació de l’abocador de Can Mata. La presidenta veïnal de Mas d'en Gall, Susana Martínez, ha assegurat que “no sabíem res, però ens afegirem a les al·legacions que presenti l’Associació de Veïns del barri de Can Rial”.

L'abocador de Can Mata està en el terme municipal d'Hostalets de Pierola Foto:ACN

L'any 2010 es va obrir l'Ecoparc 4, adjacent a l'abocador de Can Mata Foto: Ajuntament de Collbató