Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 06/07/2020
Traducció automàtica

El Puig

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Serveis Socials, Urbanisme Dilluns, 10 de desembre de 2018

El passatge de la plaça del Centre roman tancat temporalment per motius de seguretat

Tot i que no hi ha perill imminent de despreniments, l'Ajuntament vol col·locar cautelarment una xarxa de protecció en un voladís malmès per les fortes pluges del mes de novembre. Els aiguats van afectar l'edifici del carrer de l’Hospital número 3, a tocar d’aquest passatge

El passatge que comunica el carrer de l’Hospital amb la plaça del Centre roman tancat per motius de seguretat com a conseqüència de les fortes pluges del mes de novembre. Els aiguats van provocar danys en l’estructura de l’edifici del carrer de l’Hospital número 3, situat a tocar d’aquest passatge. El regidor d’Urbanisme, Rogeli de la Cruz, ha assegurat que “l’edifici està apuntalat, l’estructura està estable i no hi ha perill imminent de despreniments”. Tot i això, ha apuntat que, “cautelarment, volem col·locar una xarxa de protecció en un voladís que dóna a la part interior del passatge”, que estarà tancat fins que s’efectuï aquesta actuació. Així mateix, ha informat que l’Ajuntament demanarà un estudi tècnic per “valorar si és millor rehabilitar l’edifici o enderrocar-lo”.

L’edifici va ser desallotjat el passat 15 de novembre com a conseqüència de les intenses pluges, que van provocar el filtratge d’aigua per la teulada i van causar importants danys en l’estructura. “S’havien desprès parts del sostre i l’arrebossat d’algunes parets i hi havia bigues de fusta en mal estat”, afirma Rogeli de la Cruz. Aquests fets van provocar el desallotjament de les dues persones d’edat avançada que hi vivien i el tancament del carrer de l’Hospital, que no es va reobrir a la circulació de vehicles fins la última setmana de novembre, després d’haver apuntalat les tres plantes de l’edifici.

L’home i la dona que hi habitaven van ser ubicats a la residència Santa Rita de Collbató, on encara viuen actualment. La regidora de Serveis Socials i Gent Gran, Maria Vallejo, ha apuntat que “tots dos estan en llista d’espera a la residència municipal de Can Comelles en situació preferent, per l’excepcionalitat del cas, i tan aviat com hi hagi dues places disponibles podran entrar”. Des del moment en què es va produir el desallotjament, l’Ajuntament ha estat en contacte amb els familiars d’aquestes dues persones, que vivien en dos habitatges diferents de l’edifici, per informar-los de la situació.

En aquest edifici, propietat de l’Ajuntament, també hi havia la seu social de la Societat de Pescadors i la Societat de Caçadors. El regidor d’Urbanisme explica que “ens hem posat en contacte amb les dues entitats per mirar de buscar una opció per la seva reubicació, encara que sigui temporalment, però de moment encara estem en converses per trobar un nou emplaçament”.

Vistes de l'edifici situat al carrer de l'Hospital número 3 i la porta d'accés al passatge de la plaça del Centre