Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 18/01/2021
Traducció automàtica

Grup musical

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Mobilitat, Ràdio Esparreguera, Urbanisme Dimecres, 12 de desembre de 2018

L’Ajuntament estudia vies per descongestionar l’aparcament del Barri Font

El tancament de l’aparcament de La Passió i la recent urbanització del carrer Pau Font ha implicat una pèrdua de places, agreujant una situació que ja era complicada. El consistori està valorant diferents opcions per minimitzar l’impacte

L’Ajuntament estudia vies per descongestionar l’aparcament del Barri Font, que ha empitjorat després de la urbanització d’un tram del carrer Pau Font, entre els carrers Ametller i de l’Om, i del tancament de l’aparcament de La Passió. Durant la seva intervenció al programa Línia Directa de Ràdio Esparreguera, l’alcalde, Eduard Rivas, ha confirmat que ha rebut queixes de veïns i comerços de la zona. “El nou carrer té places d’aparcaments, però no tantes com el solar qui hi havia abans d’urbanitzar. Els botiguers estan preocupats i, de fet, s’han celebrat ja trobades a tres bandes, on ha participat també La Passió”, ha explicat.

Una de les vies que s’estan explorant és que la SAREB, societat propietària del solar que limita amb el tram del carrer Pau Font que s’acaba d’urbanitzar, accepti obrir aquest espai, que ara està delimitat amb una tanca. Això permetria utilitzar el solar com a aparcament, encara que només en la part que té menys pendent.

En quant a l’aparcament de La Passió, es plantegen tres tipus de solucions, a curt, mig i llarg termini. La qüestió s’ha tractat ja en diverses reunions i, segons ha explicat Eduard Rivas, s’està avançant en el plantejament a curt termini, que suposaria permetre l’aparcament per a les persones, empreses o entitats que tinguin la condició d’Amics de La Passió. “S’obren escletxes a l’hora de guanyar recursos per a la Fundació de La Passió i de buscar noves persones que donin suport a l’entitat, obtenint d’aquesta manera dret a aparcament”, ha afirmat l'alcalde.

Hi ha dues solucions més, a mig i llarg termini. La primera passa per demanar una llicència d’aparcament privat, una autorització que depèn de la Generalitat, tot i que el tràmit l’iniciaria l’Ajuntament d’Esparreguera. A llarg termini, el POUM ha de dibuixar quin futur es vol per a La Passió, entomant no només el repte de l’aparcament i de la plaça que li dona nom sinó també dels equipaments municipals i de l’edifici del teatre.

El problema de l'aparcament al Barri Font ha empitjorat per diversos motius