Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/05/2020
Traducció automàtica

Grup musical

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Lingüística Dijous, 13 de desembre de 2018

El Servei Local de Català distribueix 4.000 exemplars de cartes als Reis d’Orient

El CPNL també impulsa la campanya “I tu, jugues en català?” que vol contribuir a potenciar l’ús de la llengua en el sector del joc i de la joguina, un dels àmbits on hi ha menys oferta

El Servei Local de Català d’Esparreguera (SLC) ha distribuït 4.000 exemplars de cartes als Reis d’Orient adreçades a tots els infants de 0 a 9 anys del municipi, així com 1.500 calendaris de sobretaula per a la població adulta. Aquests dos materials estan editats pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i formen part històricament de la campanya nadalenca del SLC, a la que també se suma el programa “I tu, jugues en català?”, per donar a conèixer l’oferta de jocs i joguines en català i fomentar-ne el seu ús i consum.

Aquesta campanya de difusió de materials té el suport de la Regidoria de Política Lingüística, amb l’objectiu de fomentar l’ús del català a les llars de la vila. En aquest sentit, la responsable del SLC d’Esparreguera, Maria Romero, subratlla “la importància de treballar l’ús del català des de la primera infància i introduir-lo a les llars on no hi és present amb altres materials a part dels d’àmbit escolar”. Per això, el SLC ha fet arribar a totes les escoles bressol i de primària de les poblacions de Collbató i d’Esparreguera, així com a la biblioteca municipal, 4.000 exemplars de la carta als Reis de l’Orient, editada pel CPNL per a tot Catalunya. A més, s’han repartit calendaris de sobretaula del 2019 entre els alumnes dels cursos de català i s’han deixat exemplars als mostradors de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament i de Can Pasqual perquè els ciutadans de la vila puguin passar a recollir-lo.

El CPNL també impulsa, des del 2013, la campanya “I tu, jugues en català?”, que vol contribuir a potenciar l’ús de la llengua catalana en el sector del joc i de la joguina. “És un dels àmbit on hi ha menys oferta, es cuida bastant la primera infància, però a mesura que els infants es fan grans aquesta disminueix, especialment en el sector dels videojocs l’oferta comercial en català és ridícula”, explica Maria Romero. A Esparreguera hi ha quatre comerços adherits a la campanya, en els quals es poden comprar jocs en català, es tracta de Joguines Puig, L’Illa Regals, Llibreria Papereria L’Espinguet i Papereria Llibreria Núria.

Els materials de la campanya de Nadal del Servei Local de Català