Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 01/12/2020
Traducció automàtica

Camp de futbol del C.E.Esparreguera

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació, Política, Serveis Socials Divendres, 14 de desembre de 2018

El ple votarà l’aplicació de la tarifació social a les escoles bressol i al transport adaptat

En les escoles bressol la nova tarifació es deixaria preparada perquè el proper govern l’apliqui al curs vinent, mentre que la nova ordenança del transport adaptat entraria en vigor un cop acabés el període d’exposició pública

El ple municipal del proper dimecres portarà a debat i votació la modificació de les ordenances fiscals que han de permetre la tarifació social a les escoles bressol municipals i al transport adaptat. En el cas de les escoles bressol la nova ordenança planteja fins a vuit trams, que s’aplicarien tant a la taxa dels ensenyaments com a la del menjador en funció dels ingressos familiars anuals i dels membres de la unitat familiar. En el cas del transport adaptat, la tarifació social ja s’aplica des de fa un any i ara es tractaria d’introduir-hi modificacions després de comprovar certs desajustos.

Si s’aprova la modificació de l’ordenança fiscal que afecta a les taxes de les escoles bressol municipals, aquesta entraria en vigor de cara al curs vinent. El regidor d’Educació de l'Ajuntament d'Esparreguera, Antonio Ferre, ha dit que la proposta no genera consens unànime, però sí prou suport per poder aprovar-la, destacant que “entrarà en vigor l’1 de setembre de l’any vinent per poder preparar una campanya informativa de cara a les famílies usuàries d’aquest servei i implementar adequadament el procediment”.

La tarifació social s’aplicarà tant a la taxa dels ensenyaments com a la del menjador i s’estableixen vuit trams, en funció dels ingressos familiars anuals i dels membres de la unitat familiar: sis dels trams pagaran una taxa més baixa que l’actual i en dos trams aquesta pujaria. La taxa més baixa serà de 33,80 euros i la màxima de 202,81 euros, pel que fa als ensenyaments; i de 29 a 174,20 euros pel que fa al menjador. La intenció del govern municipal era haver començat a aplicar la tarifació social a les escoles bressol des del curs actual, però el procés d’estudi es va allargar més del previst i, finalment, es va considerar precipitat posar-ho en marxa sense tenir temps suficient per informar correctament les famílies.

La tarifació que sí que està en marxa aquest curs per segon cop consecutiu és la de l’Escola d’Arts Plàstiques. Un cop comenci la de les escoles bressol, en quant a serveis educatius, només quedaria pendent l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera.

Modificació en la tarifació del transport adaptat

En el cas del transport adaptat, la principal modificació suposarà passar de 6 a 10 trams de renda. La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Esparreguera, Maria Vallejo , ha detallat que “fins ara el càlcul es feia dividint el cost entre els usuaris del servei, però a partir de l’entrada en vigor de l’ordenança es tindran en compte les places totals del vehicle”. La taxa mínima en el cas del Taller Ocupacional de Can Comelles (TOCC) serà de 20,83 euros i la máxima de 135 euros.

La nova ordenança que presenta l'equip de govern s’ha debatut en diferents comissions informatives i ha estat objecte d’una reunió amb les famílies dels usuaris del TOCC, on es varen plantejar les diferents problemàtiques que els afecten i les seves peticions.

El transport adaptat el fan servir els usuaris del centre de dia de Can Comelles, del Taller Ocupacional, del Centre Ocupacional Alba de Molins de Rei i de l’Arc de Sant Martí de Martorell. Els més beneficiats per la nova ordenança seran els usuaris del TOCC, que veuran rebaixada de manera molt important la taxa que paguen: la majoria dels usuaris se situarien en una taxa que suposarà el 25% del cost real del servei.

Els usuaris del Taller Ocupacional de Can Comelles gaudiran d'una nova taxa de transport adaptat