Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 15/01/2021
Traducció automàtica

Can Paloma i Monestir

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Dilluns, 17 de desembre de 2018

L’Ajuntament prepara la licitació del servei de recollida d’animals

Fins a la nova adjudicació del servei, el consitori ha formalitzat un contracte de transició amb el Centre Caní Sir Can, situat a Olesa de Bonesvals, per a la recollida, trasllat, custòdia i adopció d’animals de companyia

L’Ajuntament d’Esparreguera licitarà l’any 2019 el servei de recollida d’animals després que el contracte que mantenia amb la Fundació per a la Defensa dels Animals i la Naturalesa (DAINA) arribés a la seva conclusió el passat mes de novembre. Mentre es prepara la nova licitació el consistori treballa ara amb el Centre Caní Sir Can, amb qui ha subscrit un contracte de transició fins a fer efectiva l’adjudicació definitiva del contracte.

Fonts de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat del consistori esparreguerí han explicat que “des de l’extinció del contracte amb la Fundació Daina l’Ajuntament ha treballat per trobar una solució que donés continuïtat al servei de recollida i custòdia d’animals de companyia”. D’aquesta manera, i fins a la formalització de la nova licitació, prevista per a l’any 2019, Esparreguera disposarà dels serveis del Centre Caní Sir Can, empresa que ja ha treballat amb Ajuntaments com els d’Olesa de Montserrat, Abrera, Rubí, Cornellà o Gavà.

En relació a la recollida i custodia dels animals domèstics, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha assegurat que “el municipi té el repte a mig i llarg termini de posar en pràctica una solució global en l’àmbit de la salut pública que involucri tots els agents locals –propietaris d’animals, veterinaris, brigada, societats animalistes, etc– i permeti fer una gestió òptima i de proximitat pel que fa al tractament dels animals de companyia”.

Prestació del servei a nivell municipal

L’alcalde d’Esparreguera ha explicat que el consistori va oferir a la Fundació Daina la possibilitat de subscriure un contracte temporal per seguir prestant el servei de recollida d’animals mentre es tramitava la licitació del nou contracte, però aquesta va declinar: “La protectora no va trobar interès en fer-ho i vam haver de fer una crida a diferents empreses per trobar-ne una que ens prestés el servei temporalment”.

En declaracions a la emissora municipal, Rivas ha afirmat que en els darrers mesos s’havia produït alguna discrepància entre l'Ajuntament i la protectora Daina amb la recollida dels gossos potencialment perillosos. “Les protectores defensen que en els nous contractes de recollida quedin exclosos aquest tipus d’animals, que son precisament amb els que tenim més problemàtica”, assegura.

Davant d'aquest escenari, l’alcalde d'Esparreguera apunta com a solució de futur “intentar sumar esforços i actors per veure si des de la vessant pública local poguéssim oferir aquest servei”. En aquets sentit, ha suggerit estudiar dues vies: crear una protectora municipal o fer-ho amb un model similar a la Fundació FIL.

Tal i com feien fins ara, els veïns i veïnes que es trobin amb incidències relacionades amb animals de companyia poden seguir adreçant-se a la Policia Local o a l’Ajuntament d’Esparreguera.

Imatge de la protectora Sir Can, amb la que l'Ajuntament treballarà fins a l'adjudicació dels servei de recollida i custòdia d'animals, l'any 2019.