Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/10/2019
Traducció automàtica

cap1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació, Serveis Socials Dimecres, 19 de desembre de 2018

Esparreguera confia la campanya de recollida de joguines a la Creu Roja

Hi haurà un punt de recollida aquest divendres 21 de desembre de 10 a 1 del migdia al local del Banc d’Aliments d’Esparreguera, situat al costat del Pavelló Poliesportiu Municipal El Castell. Les joguines que es donen han de ser noves, no bèl·liques i no sexistes

L’Ajuntament d’Esparreguera ha pres la decisió de confiar la campanya de recollida de joguines d’aquest Nadal a la Creu Roja del Baix Llobregat Nord per tal de descarregar de feina la regidoria d’Educació i continuar garantint aquest servei a les famílies de la vila. Totes les persones que vulguin col·laborar poden adreçar-se al punt de recollida de joguines que l'entitat instal·larà aquest divendres 21 de desembre de 10 a 1 del migdia al local del Banc d’Aliments d’Esparreguera, situat al costat del Pavelló Poliesportiu Municipal El Castell. A diferència d’altres anys que es recollien joguines de segona mà, Creu Roja demana que siguin noves, no bèl·liques i no sexistes.

Fonts de la regidoria d'Educació expliquen que la campanya havia anat creixent i els efectius no eren suficients, en canvi la Creu Roja disposa de voluntaris que garanteixen la realització de tot el procés, des de la recollida, a la classificació de joguines i el repartiment. Per la seva banda, la regidoria d’Educació s’ha posat en contacte amb les famílies usuàries de Serveis Socials per confirmar el seu interès en participar en la campanya i ha facilitat a la Creu Roja el llistat amb les franges d’edats dels infants. En total són 72 les famílies i 141 els infants, de 0 a 12 anys, que hi han mostrat interès.

La campanya de recollida de Creu Roja es fa a diferents punts dels municipis del Baix Llobregat Nord, però per facilitar que les persones d’Esparreguera que vulguin col·laborar puguin fer-ho han decidit instal·lar també un punt de recollida a la vila aquest divendres 21 de desembre. Una de les diferències principals és que, mentre que la recollida municipal que s’havia fet durant anys a la caserna de la Policia Local admetia joguines usades en bon estat, l’entitat demana sempre que siguin noves. “Recollir joguines de segona mà implicava molta feina de control i selecció per garantir que les joguines que es donaven estiguessin en perfectes condicions”, explica la cap de servei de Diversitat i Cicle de Vida, Ana Cortijo, “amb la col·laboració amb la Creu Roja passem a recollir només joguines noves i ens assegurem així que tots els infants puguin estrenar una joguina aquestes festes”.

La Creu Roja ja feia aquesta campanya anteriorment a Esparreguera, però lliurava joguines només als seus usuaris. “Ara també rebran joguines les famílies que estan dins del programa del Banc d’Aliments, amb el que nosaltres col·laborem”, afirma la tècnica d’intervenció de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, Griselda Sanahuja. Griselda Sanahuja subratlla que “són famílies que tenen necessitats durant tot l’any i aquest és només un programa més d’ajuda”. L’entrega de les joguines a les famílies es farà els dies 2 i 4 de gener, de 9 a 12 del matí, a Can Pasqual.

Les joguines han de ser noves, no bèl·liques i no sexistes Autor: Creu Roja