Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 21/01/2020
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes, Ràdio Esparreguera Dimecres, 19 de desembre de 2018

L’Ajuntament i La Passió busquen una nova figura jurídica de col·laboració

L'estudi de viabilitat arquitectònica i econòmica de l'espai, que el consistori va encarregar a través de la Diputació, no conclou amb una solució en aquest aspecte i ara l'Ajuntament haurà d'encarregar un segon estudi per resoldre el marc de relació amb La Passió

La col·laboració entre l’Ajuntament d’Esparreguera i La Passió depèn de la cerca d’una figura jurídica que permeti fer encaixar els interessos de l’Administració i de la fundació privada. L'estudi de viabilitat arquitectònica i econòmica de l'espai, que el consistori va encarregar a través de la Diputació de Barcelona i que ha realitzat l’arquitecte i expert en equipaments culturals Antoni Ramon Graells, no conclou amb una solució en aquest aspecte. Per això l'Ajuntament haurà d'encarregar un segon estudi per resoldre el marc de relació amb La Passió.

Els treballs, que ja es varen encetar al mandat passat, s’allarguen més del que s’esperava, segons ha reconegut, en declaracions a l’emissora municipal, el regidor d’Entitats, Cultura i Festes, Emmanuel Ortí, qui ha dit que "les complicacions sorgeixen a l’hora de buscar finançament per ajudar a La Passió al tractar-se d’una fundació privada i nosaltres ser una Administració pública”.

De moment, però, la situació es resol any rere any per la via dels convenis, amb la circumstància que el del 2018, que la Junta de Govern Local va aprovar la setmana passada, es cobrarà íntegrament per un import de 40.000 euros, ja que el descens del nombre d’espectadors del drama sacre la darrera temporada no ha comportat un superàvit a La Passió. De cara al 2019, la fórmula es manté invariable, amb una quantitat ja recollida al pressupost aprovat exactament igual a la que hi ha hagut els darrers anys.

Emmanuel Ortí ha assegurat que l’estudi de l’arquitecte Antoni Ramon Graells, fet a través d’un suport de la Diputació de Barcelona, no resol l’encaix jurídic d’aquesta futura col·laboració entre l'Ajuntament i la Passió. L’expert ha proposat, això sí, solucions arquitectòniques per millorar l'eficiència del teatre, però ara caldrà dur a terme un altre estudi que trobi la fórmula per tirar-les endavant. Malgrat que es va posar sobre de la taula la possibilitat de reactivar el que fou el Consorci de La Passió, creat al 2006 però que mai no s’ha posat en marxa, ara sembla que les noves normatives no ho permetrien. Tot i no haver arribat a resoldre la qüestió durant el mandat, el regidor d’Entitats, Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Esparreguera ha dit que les relacions amb La Passió d’Esparreguera són bones.

Per part de La Passió, el president de la Fundació Privada, Josep Cuscó, ha dit en declaracions a Ràdio Esparreguera que “caldrà continuar buscant una fórmula jurídica que enterri definitivament la dinàmica de les subvencions, ja que no ens satisfà les limitacions que té”. Diferents canvis successius de legalitat han anat canviant el marc jurídic i endarrerint la solució alternativa per als convenis actuals. Josep Cuscó manté l’esperança que es pugui tancar durant l’any 2019, però ja avisa que el fet de ser any electoral podria suposar un escull. Del que sí que s’ha mostrat satisfet Josep Cuscó és que aquest 2018 es pugui cobrar la totalitat de la subvenció, és a dir, els 40.000 euros. Ara bé, per un motiu que no és gens positiu, com és la davallada d’espectadors del drama sacre durant la temporada passada.

La Passió rebrà enguany una subvenció de 40.000 euros de l'Ajuntament