Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 11/07/2020
Traducció automàtica

Can Comelles 097

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Dijous, 20 de desembre de 2018

La tarifació social s’aplicarà a les escoles bressol a partir del curs vinent

El darrer ple municipal de 2018 ha aprovat modificar les taxes de les escoles bressol i el transport adaptat, com també una depuració comptable i un increment salarial a la residència de Can Comelles

El ple municipal d’Esparreguera va aprovar ahir que les taxes de les dues escoles bressol municipals es calculin en base a la tarifació social, que es començaria a aplicar a partir del curs vinent, 2019-2020. La proposta parteix d’un estudi previ realitzat per dos doctors de sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, que varen estudiar el perfil de les famílies usuàries de les escoles bressol d’Esparreguera durant el curs passat, arribant a la conclusió que una part de la població no accedeix a aquest servei.

La nova ordenança s’aplicarà tant a la quota d’ensenyaments com a la de menjador fix i s’estableixen un total de vuit trams, en sis dels quals l’aportació de les famílies disminueix, mentre que en dos augmenta. Els càlculs es basaran en les dades de renda de l’exercici fiscal immediatament anterior al curs i hi haurà un descompte del 10% per germans al centre.

Varen votar a favor de la proposta els dos grups del govern municipal, PSC i ICV, i també la CUP i Esquerra Republicana. En contra van fer-ho el PDeCAT i Ciutadans i es va abstenir el Partit Popular.

També ahir el ple va aprovar per unanimitat una modificació parcial de l’ordenança del transport adaptat, on s’aplica la tarifació social des de fa un any. Ara passa de tenir sis a deu trams i s’ajusta de manera notable la contribució que faran les famílies dels usuaris del Taller Ocupacional de Can Comelles. En aquest cas, entrarà en vigor un cop finalitzats tots els tràmits.

Altres temes del ple

El darrer ple municipal de 2018 va aprovar també una depuració comptable d’obligacions pendents de cobrar i pagar que han prescrit. L’expedient abasta des de 2004 a alguns pagaments o factures d’aquest mandat: el volum és d’aproximadament 350.000 euros. La depuració comptable es va aprovar amb els vots a favor de PSC, ICV, ERC, PP i el regidor Joan Paül Udina del PDeCAT. Es varen abstenir, en canvi, el regidor Jordi Mestres d’aquest mateix grup, la CUP i Ciutadans.

D’altra banda, la plantilla de la residència de Can Comelles tindrà el mateix increment salarial que la resta dels empleats municipals, segons el que va aprovar ahir el ple, donant compliment al pacte de l’encomana de gestió a SUMAR, on hi havia el compromís de mantenir les condicions laborals i les millores. L’increment, seguint el que marca la llei de pressupostos generals de l’estat, és de l’1,5% i un 0,25% addicional a partir de juliol de 2018. L’increment salarial es va aprovar amb els vots a favor de PSC, ICV, Ciutadans, PP, la CUP i el regidor del grup municipal del PDeCAT Joan Paül Udina. Esquerra Republicana i el regidor Jordi Mestres es varen abstenir.

El ple va aprovar igualment l’acceptació de la pròrroga de la modificació del conveni per a la prestació del servei de la residència municipal de Can Comelles, entre el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Esparreguera. Tots els grups municipals varen donar suport, a excepció de la CUP, que es va abstenir.

Igualment es va aprovar el document del nou conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament per a la prestació del servei del TOCC. El nou conveni té una vigència d’un any i manté la capacitat màxima de 53 places, encara que es preveu l’ampliació en tres places anuals. Va ser aprovat amb el vot a favor de tots els grups, a excepció de la CUP, que es va abstenir.

Moció sobre les actuacions dels CDR

La moció de Partit Popular i Ciutadans en relació a les actuacions realitzades pels CDR els dies 10 i 11 de desembre a Catalunya no va ser aprovada. Varen votar a favor PP, Ciutadans i dues regidores socialistes, Maria Vallejo i Mariona Masferrer. Varen votar en contra la CUP, ICV, el PDeCAT, Esquerra Republicana i un regidor del grup municipal del PSC, Toni Molar. I es varen abstenir els altres tres regidors del grup municipal del PSC, l’alcalde Eduard Rivas, Rogeli de la Cruz i Maria Mas.

Imatge del ple municipal d'Esparreguera