Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 01/12/2020
Traducció automàtica

Polígon Can Sedó

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació Dilluns, 24 de desembre de 2018

L’Ajuntament posa en marxa la segona fase del Projecte Educatiu de Ciutat

A partir del gener tres comissions de treball constituïdes per ciutadans i ciutadanes dissenyaran, amb un acompanyament tècnic, els tres projectes més votats al I Fòrum Esparreguera Educa

L’Ajuntament ha posat en marxa la segona fase del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), un instrument estratègic i participatiu que ajuda a definir el model de ciutat educadora i a ordenar les polítiques educatives locals. La primera fase es va iniciar el novembre de 2016 i estava orientada a la diagnosi i a la projecció estratègica amb la formulació de 20 reptes educatius. Ara, tres comissions de treball constituïdes per ciutadans i ciutadanes dissenyaran, amb un acompanyament tècnic, els tres projectes més votats al I Fòrum Esparreguera Educa, que va tenir lloc al març de 2017.

Per engegar aquesta segona etapa es realitzarà una reunió el proper dimecres 16 de gener a les 5 de la tarda a Can Pasqual, que servirà per constituir les tres comissions de treball. Així es crearà la comissió “M’estimo Esparreguera” que té per objectiu fer créixer l’estima per la vila i el coneixement de l’entorn i les activitats que s’hi fan; la comissió “Posem-ho en Marxa”, que pretén reduir l’abandonament escolar prematur, reforçant la continuïtat en els estudis després de l’ESO, amb orientació i informació a les persones joves i famílies; i la comissió “Comunitat d’Aprenentatge”, que vol potenciar la participació de les famílies en l’educació dels seus fills i filles i ampliar la relació escola-societat.

Per impulsar el PEC és necessària la participació ciutadana. “Volem incorporar al projecte la veu dels joves, la de les mares i pares, la dels docents, la de les entitats, la dels avis i àvies, la de les persones que estiguin a l’atur, la dels comerciants, la dels empresaris i la de qualsevol persona que li interessi l’educació o que desitgi col·laborar en un projecte d’Esparreguera”, explica la cap de servei de Diversitat i Cicle de la Vida de l’Ajuntament d’Esparreguera, Ana Cortijo.

Les comissions es reuniran quinzenalment, els dies 31 de gener, 14 i 28 de febrer i 14 de març, per tal de dissenyar pas a pas els projectes que ajudaran a fer d’Esparreguera una Vila Educadora. Aquestes propostes es validaran per les vies institucionals requerides en cada cas i pel Grup Impulsor, un grup format per la ciutadania que té la funció de vetllar pel compliment dels reptes i objectius del PEC.

Si esteu interessats en assistir a la reunió i/o desitgeu afegir-vos a alguna de les comissions de treball, contacteu amb: educacio@esparreguera.cat

Projecte Educatiu de Ciutat Esparreguera Educa