Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 13/08/2020
Traducció automàtica

Font i campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dimarts, 15 de gener de 2019

Esparreguera estrena un nou format per a la Festa Major d’Hivern

Les Festes de Santa Eulàlia, patrona d’Esparreguera, tindran lloc del 8 al 12 de febrer amb una programació ampliada pel que fa a les activitats de cultura popular i tradicional, i potenciaran els atractius històrics, turístics i culturals de la vila

Esparreguera estrena aquest any un nou format per a la Festa Major d’Hivern, que dóna més protagonisme a les entitats de cultura popular i tradicional de la vila i que tindrà la plaça de Santa Eulàlia com a centre neuràlgic de les celebracions. Allà s’hi instal·larà una carpa-envelat que donarà cabuda a diferents concerts, balls i activitats de la festa, i que serà el punt de partida i arribada de nombrosos actes del programa. La programació, que es donarà a conèixer els propers dies, ha suposat un increment en el pressupost de les festes de 3.000 a 8.000 euros respecte l’any anterior.

Com a novetat en l’edició d’enguany de la Festa Major d’Hivern la cercavila que anteriorment feien els Castellers d’Esparreguera i la Colla Bastonera del Montserratí esdevindrà en les Passades de Santa Eulàlia: durant la tarda i vespre de dissabte, pels carrers del nucli antic, hi haurà vigílies castelleres, balls de lluïment dels gegants d’Esparreguera, passada bastonera de Santa Eulàlia i el primer Ensierru d’Hivern de la Colla de Diables. Per acabar s’hi afegiran, també com a novetat, els Tiravolts de Festa Major, que faran ballar els gegants, el gall i les gallines a ritme de pasdoble a la carpa de la plaça de Santa Eulàlia.

Entre les activitats previstes a la carpa-envelat de la plaça de Sata Eulàlia hi destaquen els concerts de la formació vallenca Fenya Rai i la banda esparreguerina The Papa’s and the Popo’s, que tindran lloc la nit de divendres, i la cloenda del Festival Sparrek, amb els concerts dels esparreguerins EZD AKA MDS, la formació gelidenca FOC, els hortencs Aldarull i les esparreguerines Sense Filtres DJ Set, la nit de dissabte. D’altra banda, diumenge tindrà lloc, com fins ara, la Diada Castellera de Santa Eulàlia, que tindrà els Castellers de Terrassa com a colla convidada. I al vespre, els Polls Folls de la Colla de Diables d’Esparreguera faran el seu segon correfoc infantil de Festa Major.

Segons ha explicat el Regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, “aquest nou format de festa, proposat des de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana d’Esparreguera, la Fede, permet fer créixer la Festa Major d’Hivern i potenciar els aspectes propis de cultura popular de la vila”. El regidor ha recordat que aquesta proposta i la celebració, una setmana més tard, de la I Fira de la Passió “permetrà enfortir el vincle amb les entitats del municipi, potenciar el comerç local i alhora donar visibilitat al llegat teatral de la població”.

Durant les Festes de Santa Eulàlia també es podran visitar els principals atractius turístics del municipi. L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha explicat que “l’Ajuntament vol que la Festa Major d’Hivern doni protagonisme als actius històrics, turístics i culturals de la vila. Per això, a banda d’ampliar les actuacions de les entitats de cultura popular també s’han volgut potenciar les visites al campanar, les jornades de portes obertes al Museu de la Colònia Sedó i la terrissa d’Esparreguera”.

A banda dels actes organitzats per la Fede i l’Ajuntament, el cap de setmana del 9 i 10 de febrer i el dia de Santa Eulàlia, el 12 de febrer, la vila també acollirà altres cites esportives i culturals destacades, com la Marxa del Montserratí, que arriba a la seva dotzena edició, el Concurs de Teatre Patronat Parroquial d’Esparreguera, el lliurament dels premis de la revista 777 Comunica, el concert de la Banda de Música d’Esparreguera a l’Ateneu i la ballada de sardanes.

Imatge del correfoc infantil de la Festa major d'hivern 2018