Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 29/11/2021
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme Dimecres, 16 de gener de 2019

Els carrers Prínceps d’Espanya i Joan XXIII obren al trànsit de vehicles

Els dos trams dels carrers del barri de la Plana reurbanitzats obren avui al trànsit de vehicles després que les obres que s’hi ha realitzat finalitzessin el passat nadal. La intervenció realitzada s’ha dut a terme des del mes de març de 2018 i ha tingut un cost d’un milió d’euros

Des d’aquest matí els trams reformats als carrers Prínceps d’Espanya i Joan XXIII de La Plana estaran de nou oberts al trànsit després de la finalització de les obres les passades festes de Nadal. Acabada la intervenció, s’ha acordat una fórmula que situa el promotor i l’Ajuntament en situació de recepció de l’obra i, per aquest motiu, els dos carrers s’obriran de nou avui a la circulació, per bé que s’està pendent que les companyies d’electricitat i telèfon retirin els pals i el cables aeris després de fer la connexió a la nova xarxa soterrada.

La intervenció realitzada, corresponent a la fase 1 del pla de reforma integral del barri de La Plana, s’ha dut a terme des del mes de març de 2018 i ha tingut un cost d’un milió d’euros. L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha assegurat que “tot i que encara queda feina per fer, des d’avui La Plana compta amb dos nous trams de carrers que han d’aportar qualitat de vida al barri”. Rivas també ha recordat que “s’han complert els terminis fixats, s’han atès al màxim les peticions del veïns i veïnes i ara l’Ajuntament ha d’assegurar el dret de garantia sobre l’obra per a que la ciutadania en gaudeixi plenament”.

Aquesta obra suposa la primera fase d’un total de 13 contemplades al pla de reforma integral del barri, després que anteriorment ja s’haguessin executat les fases 0 i 13. La fase 1 ha consistit en construir una calçada de 3,20 metres amb voreres convencionals elevades i amb una franja d’aparcament en forma de cordó, de dos metres d’ample. L’anterior xarxa de sanejament s’ha demolit i se n’ha construït una de nova, connectada amb el col·lector que es va construir en la fase 0 de les obres al carrer Pintor Fortuny.

Les voreres tenen una amplada mínima d’un metre i mig i dibuixen una espècie de queixals que han permès el plantat d’arbres i l’encabiment de places d’aparcament. L’elevat nombre de guals que s’han demanat i el fet que l’arbrat es situa a fora de les voreres, i no envaint-les com fins ara, ha fet disminuir l’estacionament al carrer.

Les xarxes d’enllumenat i de telefonia s’han soterrat, però a hores d’ara encara es poden veure els pals de llum i els cables aeris. I és que s’està pendent que les companyies de serveis enllesteixin les tasques de connexió, una actuació que és independent de la tasca municipal.

Els carrers Prínceps d’Espanya i Joan XXIII obren al trànsit de vehicles