Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 14/08/2020
Traducció automàtica

El Puig

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Dijous, 17 de gener de 2019

El primer ple de l’any aprova una moció de suport als Bombers de la Generalitat

Tots els grups presents al Ple van donar suport a una moció per demanar la millora de les condicions laborals dels Bombers de la Generalitat. El Ple també va aprovar ahir l'adhesió d'Esparreguera al Consell de Salut del Baix Llobregat

El primer ple de 2019 va aprovar per unanimitat una moció per demanar una millora de les condicions laborals dels Bombers de la Generalitat. Tots els grups municipals presents al ple van votar a favor d'aquesta moció, introduïda primer per la CUP i posteriorment signada per totes les forces polítiques representades al consistori. El ple també va aprovar l'adhesió d'Esparreguera al Consell de Salut del Baix Llobregat.

La moció de suport al cos de bombers va ser llegida pel membre dels Bombers de Martorell, Marc Montaner, qui va explicar quina és la situació en aquest parc que dona servei a 150.000 habitants, entre ells els d’Esparreguera. El text de la moció denunciava que, al parc de bombers de Martorell hi ha cinc treballadors menys dels que pertocaria i que la situació podria agreujar-se amb les jubilacions previstes.

D'altra banda, el ple també va aprovar la integració de l’Ajuntament d’Esparreguera en el Consell de Salut del Baix Llobregat, un organisme que, per primer cop, reuneix a totes les poblacions de la comarca, amb l’objectiu de vetllar per la protecció de la salut i per la prestació d’un servei públic de qualitat i també de conèixer les necessitats de la població i de fomentar la participació comunitària. El Consell es regirà per una reglament i l’adhesió es materialitzarà amb la signatura d’un protocol que es farà la setmana vinent, a la seu del Consell Comarcal, amb la presència dels 30 consistoris. Per part d’Esparreguera, la representació en el si d’aquest òrgan l’efectuarà l’alcalde, Eduard Rivas. L’adhesió ha estat aprovada per unanimitat per part del ple municipal d’Esparreguera.

La primera sessió de 2019 del ple de la corporació va aprovar també un increment salarial per als treballadors municipals del 2,25% amb efectes a 1 de gener de 2019 i amb la possibilitat d’un 0,25% addicional a partir del juliol, si el PIB arriba o supera al 2018 el 2,50%. Aquest increment dona compliment al Reial Decret-Llei estatal sobre les retribucions del personal de les administracions públiques.

Un membre dels Bombers de Martorell va ocupar ahir el lloc d'un dels regidors per llegir la moció de suports a la reivindicacions laborals d'aquest cos