Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 01/08/2021
Traducció automàtica

Detall Campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera, Serveis Socials Divendres, 18 de gener de 2019

L’Ajuntament reestructura la prestació d’aliments per seguir atenent a totes les famílies

El recent anunci per part de Càritas Esparreguera que deixa de prestar el servei de lots d’aliments i l’entrada en vigor de la targeta moneder a principis de 2018 porten la regidoria de Serveis Socials a reestructurar la prestació d'aquest ajut

L'Ajuntament d'Esparreguera reestructurarà el servei de prestació d'aliments com a conseqüència del recent anunci de Càritas Esparreguera informant que deixa de prestar el servei de lots d’aliments i de l’entrada en vigor de la targeta moneder a principis de 2018. La regidoria de Serveis Socials mantindrà aquest ajut, que es presta a unes tres-centes famílies d’Esparreguera, a través de dues entitats que ja oferien el servei, Creu Roja del Baix Llobregat Nord i Betesda.

La regidora de Serveis Socials, Maria Vallejo, ha dit que caldrà distribuir la setantena de famílies que atenia Càritas entre les altres dues entitats. Maria Vallejo ha manifestat preocupació “perquè Càritas tenia accés a aliments frescos i a productes per nadons a través del Banc dels Aliments. Ara només tindrem els que ens arriben des de la Unió Europea”. La regidora de Serveis Socials ha apuntat que la solució ideal serà dotar de més diners les targetes moneder que fan servir, des de fa mesos, les famílies beneficiàries de l’ajut, però que caldrà que acabi el contracte actual per tal d’incloure-ho en una nova licitació del servei.

La decisió de Càritas

Després de molts anys prestant el servei d’aliments, en coordinació amb els serveis socials municipals, Càritas ha pres la decisió de dedicar els seus recursos a accions menys assistencialistes, en sintonia amb el posicionament de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat. La decisió és efectiva des de finals de desembre i coincideix amb el que també ha passat a d’altres poblacions catalanes. La coordinadora de Càritas a la nostra vila, Rosa Pol, ha dit en declaracions a Ràdio Esparreguera que “la targeta moneder cada cop està més instaurada i nosaltres creiem que podem dedicar-nos a d’altres necessitats que no estan cobertes”. Tot i que els diferents projectes es troben encara en una fase inicial, es valoren opcions com l’acompanyament a la gent gran que viu sola o l’atenció d’infants i joves.

L'Ajuntament encara lliura lots físics, però la major part de la prestació d'aliments s'ha traslladat a la targeta moneder. Foto: diari La Fura