Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 04/08/2020
Traducció automàtica

Detall Campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera, Urbanisme Dimarts, 22 de gener de 2019

Avancen els tràmits per reparar el talús de la carretera de Can Sedó

L’Ajuntament d’Esparreguera es farà càrrec, de manera subsidiària, de l'adequació dels marges de la carretera de Can Sedó si els propietaris del terreny no accedeixen a realitzar l’obra, consistent en rebaixar la pendent del talús i instal·lar una malla de protecció

L'Ajuntament ha començat ja la redacció del projecte per reparar i consolidar el talús de la carretera de Can Sedó, que es va veure afectat per unes esllavissades de pedra i terra durant les fortes pluges de la tardor. El consistori va requerir als dos propietaris dels terrenys on queda situat el talús la substitució de la xarxa de protecció per evitar nous despreniments però aquests van presentar al·legacions, que actualment estan en fase de resolució. En cas que sigui el consistori qui es fa càrrec, de forma subsidiària, de l’execució de l’obra aquest demanarà amb posterioritat el rescabalament econòmic per part dels propietaris dels terrenys.

L’Ajuntament s’havia plantejat realitzar les actuacions amb un procediment d’emergència, que permet escurçar considerablement els terminis, però finalment s’ha considerat que aquest no està justificat i, després de fer diferents consultes a tècnics externs i interns, s’ha decidit impulsar una actuació d’urgència. Les actuacions se centraran en el sanejament del talús i la instal·lació d’una malla protectora de triple torsió.

La carretera continua oberta al trànsit, ja que el consistori considera que no hi ha perill per a la seguretat. El regidor de Serveis Territorials, Rogeli de la Cruz, ha explicat que el que s’ha fet és “reduir l’amplada de la calçada i s’ha protegit amb tanques de tipus 'New Jersey'. D’aquesta manera s’evita que una eventual caiguda de pedra i terra pugui afectar al trànsit”.

És la segona vegada que es produeixen episodis d'esllavissades importants a la carretera de Can Sedó durant els últims mesos, tot i que l’anterior va succeir en l’altre sentit de la marxa, en el talús que sustenta la carretera per sota i que baixa fins al riu. En aquell cas, prèvia autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua, l’arranjament va ser executat per l’Ajuntament.

La carretera de Can Sedó va quedar afectada per les plujes torrencials de la tardor