Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 09/08/2020
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Biblioteca Municipal L'Ateneu Dimecres, 23 de gener de 2019

La Biblioteca Municipal L'Ateneu incrementa els clubs de lectura i aposta pel públic jove

El Pla d’Acció del servei per aquest any incideix en el foment de l’hàbit lector, les activitats dirigides als joves i la cooperació amb altres biblioteques amb la incorporació al projecte de Parcs i Biblioteques de Montserrat

La Biblioteca Municipal L’Ateneu comença l’any estrenant dos clubs de lectura, més activitats dirigides al públic jove i entrant a formar part del projecte de Parcs i Biblioteques de Montserrat. Aquestes són algunes de les novetats que es desprenen dels seu Pla d’Acció 2019, un document que recull el full de ruta i la programació anual del servei. Fruit d’aquesta tasca de programació s’ha editat, per primer cop, una guia amb totes les activitats que es duran a terme aquest any.

El Pla d’Acció fa una diagnosis de la situació de la biblioteca i un estudi de les necessitats d’Esparreguera i, a partir d’aquí, traça les línies estratègiques a seguir. La primera fa referència al foment de l’hàbit lector. Per això, una de les principals novetats d’aquest any és l’increment de clubs de lectura. La directora de la Biblioteca Municipal L’Ateneu d’Esparreguera, Carla Canongia, explica que “en total tindrem 12 clubs de lectura, perquè n’iniciem dos més: el Petit Club de Lectura per a P4 i P5 que es farà els dilluns i el Club de Mestres, que es reunirà dimarts”. Aquests se sumen a la resta de clubs que ja duen a terme que abracen des de 1r de Primària fins a 4t d’ESO, el Club de Lectura d’Adult, el Club de Lectura de Teatre, TOCC Club i el Club de Lectura d’Alfabetització. També es faran dos Scape-Book (“Sherlock Holmes” i “Alícia en el País de les Meravelles”) i un Scape-Room (“El reto de las 3 cajas”).

Un altre dels objectius fixats és la cooperació amb altres biblioteques. En aquets sentit, aquest 2019 la Biblioteca Municipal L’Ateneu entra a formar part del projecte de Parcs i Biblioteques de Montserrat. En el marc d'aquesta iniciativa, es durà a terme la Setmana del Montserratí, amb diverses activitats com l’hora del conte amb les Llegendes de la Muntanya de Montserrat, que es farà el 25 d’abril, una pujada a la Vinya Nova i un aparador cultural amb la maqueta de Montserrat. “El projecte està format per 24 professionals de set biblioteques de municipis de l’entorn de la muntanya i ens permet anar més enllà de l’àmbit comarcal i crear un subgrup molt interessant que abraça el Baix Llobregat Nord, el Bages i el Vallès”, apunta Carla Canongia.

La Biblioteca també fa una aposta molt decidida pel públic jove: “Hem parlat amb els nostres usuaris i també amb la tècnica de Joventut municipal i hem intentat fer una programació adaptada als seus gustos i interessos”, explica la directora. Així entre les activitats programades trobem un taller de risoteràpia, dos tallers de cuina de creps i de pizza artesana, tallers de còmic autobiogràfic, de globoflèxia, de moco zombie, de tinta i vi i de creació de videojocs amb unity3D.

Aquest any serà també el de la celebració del cinquè aniversari de la Biblioteca, que serà el proper 4 de febrer i comptarà amb una programació especial. Així mateix, Esparreguera continuarà tenint també biblioteca DO i al mes de novembre el servei programarà un seguit d’activitats vinculades al món de la vinya i el vi. Totes les activitats programades pel 2019 es poden consultar ja en la guia que ha editat la Biblioteca, de la qual se n’han repartit 2.500 exemplars, que es poden trobar al mateix equipament, a totes les dependències municipals i als comerços de la vila.

El 4 de febrer la Biblioteca celebrarà el seu cinquè aniversari