Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/07/2020
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació, Ràdio Esparreguera Dijous, 24 de gener de 2019

Esparreguera podria perdre una línia de P3 al curs 2019-2020

L’oferta escolar presentada pel Departament d’Ensenyament per al curs vinent preveu vuit grups i 200 places de P3 a la vila. La Generalitat ha manifestat la intenció que la novena línia es tanqui a l’escola Taquígraf Garriga

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha presentat ja l’oferta escolar pel curs 2019-2020 que preveu vuit grups i 200 places de P3 a Esparreguera. Si es confirmen aquestes previsions, Esparreguera tornaria a perdre una línia de P3 el curs vinent, probablement a l'escola Taquígraf Garriga. L’oferta estimada per la Generalitat es basa en la situació demogràfica de la vila: l’any 2016 es va registrar una baixa xifra de naixements, de 167 infants, tot i que es considera que es podria arribar a una preinscripció de 176 alumnes a P3.

La Generalitat ha manifestat la intenció que la novena línia es tanqui a l’escola Taquígraf Garriga, segons ha anunciat el regidor d’Educació, Antonio Ferre, en declaracions a Ràdio Esparreguera, qui ha considerat improbable que aquesta aula es pugui salvar in extremis, com sí que va succeir fa dos anys: “En aquella ocasió vàrem registrar un increment d’inscripcions fora de termini que ho va justificar. Però ara hauríem de superar les 200 inscripcions i, de moment, en preveiem 176”. Les dues-centes places que s’ofereixen queden repartides en vuit línies i set escoles, de manera que, novament, el Pau Vila serà l’únic centre de dues línies al curs vinent.

El curs 2016-2017 el municipi ja va perdre dues línies de P3, una a l’escola Taquígraf Garriga i una altra a Les Roques Blaves. Des de fa dos cursos, però, la vila havia recuperat la segona línia a l’escola Taquígraf Garriga, que tot apunta que es tornarà a perdre al curs vinent, segons l’oferta provisional que han fet els Serveis Territorials d’Ensenyament.

En quant a la secundària, està previst que, per cinquè curs consecutiu, s’augmenti una desena línia de primer d’ESO, encara que l’oferta inicial és de nou grups. Aquesta nova línia aniria ubicada, probablement, a l’IES El Cairat.

Escola Taquígraf Garriga d'Esparreguera