Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 01/08/2021
Traducció automàtica

Vista des de Can Pasqual

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació, Ràdio Esparreguera Dijous, 24 de gener de 2019

Esparreguera podria perdre una línia de P3 al curs 2019-2020

L’oferta escolar presentada pel Departament d’Ensenyament per al curs vinent preveu vuit grups i 200 places de P3 a la vila. La Generalitat ha manifestat la intenció que la novena línia es tanqui a l’escola Taquígraf Garriga

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha presentat ja l’oferta escolar pel curs 2019-2020 que preveu vuit grups i 200 places de P3 a Esparreguera. Si es confirmen aquestes previsions, Esparreguera tornaria a perdre una línia de P3 el curs vinent, probablement a l'escola Taquígraf Garriga. L’oferta estimada per la Generalitat es basa en la situació demogràfica de la vila: l’any 2016 es va registrar una baixa xifra de naixements, de 167 infants, tot i que es considera que es podria arribar a una preinscripció de 176 alumnes a P3.

La Generalitat ha manifestat la intenció que la novena línia es tanqui a l’escola Taquígraf Garriga, segons ha anunciat el regidor d’Educació, Antonio Ferre, en declaracions a Ràdio Esparreguera, qui ha considerat improbable que aquesta aula es pugui salvar in extremis, com sí que va succeir fa dos anys: “En aquella ocasió vàrem registrar un increment d’inscripcions fora de termini que ho va justificar. Però ara hauríem de superar les 200 inscripcions i, de moment, en preveiem 176”. Les dues-centes places que s’ofereixen queden repartides en vuit línies i set escoles, de manera que, novament, el Pau Vila serà l’únic centre de dues línies al curs vinent.

El curs 2016-2017 el municipi ja va perdre dues línies de P3, una a l’escola Taquígraf Garriga i una altra a Les Roques Blaves. Des de fa dos cursos, però, la vila havia recuperat la segona línia a l’escola Taquígraf Garriga, que tot apunta que es tornarà a perdre al curs vinent, segons l’oferta provisional que han fet els Serveis Territorials d’Ensenyament.

En quant a la secundària, està previst que, per cinquè curs consecutiu, s’augmenti una desena línia de primer d’ESO, encara que l’oferta inicial és de nou grups. Aquesta nova línia aniria ubicada, probablement, a l’IES El Cairat.

Escola Taquígraf Garriga d'Esparreguera