Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 01/08/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 097

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Can Comelles Dimarts, 29 de gener de 2019

Avancen les obres de la Unitat de Convivència de la Residència de Can Comelles

Aquesta nova unitat estarà especialitzada en persones amb deteriorament cognitiu moderat o server i trastorn de la conducta i s’ubicarà en un espai construït específicament amb aquesta finalitat a la residència nova

Les obres de la Unitat de Convivència de la Residència de Can Comelles avancen segons el previst. Aquesta nova unitat estarà especialitzada en persones amb deteriorament cognitiu moderat o server i trastorn de la conducta i s’ubicarà en un espai construït específicament amb aquesta finalitat a la residència nova de Can Comelles. Es tracta d’un centre pioner a Catalunya dins les residències geriàtriques, que és previst que entri en funcionament a finals de març.

La regidora de Serveis Socials i Gent Gran de l’Ajuntament d’Esparreguera, Maria Vallejo, afirma que aquesta unitat permetrà “poder oferir un servei més especialitzat per a aquests residents, en un espai adequat i personalitzat per a ells”. En aquest sentit, i per a que l’espai sigui el més acollidor i personalitzat possible, a mitjans de febrer és previst que alguns residents juntament amb els seus familiars i alguns cuidadors vagin a comprar algun element de mobiliari i decoració. “Serà un espai on passaran tot el dia i estarà adaptat especialment a les seves necessitats, perquè gaudeixin d'un clima més tranquil i se sentin com a casa”, apunta Maria Vallejo.

El nou edifici serà una planta baixa d’uns 80m2 amb sortida a un jardí i capacitat per a 15 residents. “Està concebut per ser un espai obert que disposarà d’una petita cuina, que podran utilitzar, i també hi haurà un lavabo adaptat i un espai de magatzem”, explica la regidora de Gent Gran. Actualment s’estan confeccionant els criteris de selecció per saber quins dels usuaris de la residència de Can Comelles podran gaudir d’aquest nou servei. En aquets sentit, Maria Vallejo subratlla que “els requisits seran objectius i es basaran en el diagnòstic mèdic dels usuaris”.

La unitat de convivència tindrà un cost total d’aproximadament 153.000 euros, que inclou la construcció del nou edifici, el clavegueram i el mobiliari i decoració de l’espai. Aquesta actuació forma part del paquet d’inversions pactades amb l’empresa Sumar en l’acord d’encomana de gestió de la residència de Can Comelles per valor total 347.000 euros, amb càrrec al pressupost de 2017. Ja s’han executat les partides previstes pel sanejament de les humitats i la restauració de la Sala Noble de la residència, el tancament exterior de finestres, el canvi de mobiliari, instal·lacions tècniques i manteniment, l’adquisició de maquinària de cuina i els tendals de les entrades dels edificis nou i vell.

El nou edifici serà una planta baixa d’uns 80m2 amb sortida a un jardí