Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 01/08/2021
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes, Urbanisme Dimecres, 30 de gener de 2019

Les obres de l’antic Escorxador s’endarrereixen per imprevistos a l’estructura

L’empresa constructora ha detectat problemes a l’estructura de bigues que aguanta el sostre, un contratemps que no s’ha pogut preveure fins que s’ha aixecat la teulada. La nova previsió és que les obres estiguin acabades abans de finals de febrer

Les obres de rehabilitació de la teulada de l’antic Escorxador no podran ser finalitzades dins del termini inicialment previst del 31 de gener. L’empresa responsable de les actuacions ha trobat problemes en l’estructura de bigues que aguanta la teulada, un inconvenient que era impossible detectar prèviament.

El regidor de Cultura, Emmanuel Ortí, ha explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “en alguns punts, les bigues estan molt deteriorades. No es contemplava en el projecte i, fins que no hem aixecat la teulada, no s’ha pogut veure. Això ajornarà unes setmanes les actuacions. Creiem que és prioritari que l’obra es faci bé i evitar que la teulada tingui filtracions d’aigua”.

Per tal de minimitzar l’impacte que aquesta demora pot tenir sobre les entitats, des de la regidoria s’està treballant en buscar una solució que permeti assajar al mateix temps que finalitza l’actuació de la constructora, “atenent sempre a les mesures de seguretat que això implica”, ha explicat Emmanuel Ortí. El contratemps, que no repercutirà en el cost final de l’obra, no suposa cap incompliment de contracte, perquè aquest contempla que l’actuació té com a límit temporal el 31 de març.

Mentrestant, les entitats afectades seguiran assajant a gimnasos de diferents centres educatius de la vila. Els principals perjudicats són els Castellers d'Esparreguera, que continuen assajant a l’escola Mare de Déu de la Muntanya, on el sostre limita l’alçada dels castells que poden realitzar. El president de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana d’Esparreguera, Joan Tejedor, ha manifestat la seva preocupació per l’endarreriment de les obres: “Els Castellers estaven en un molt bon moment, després de l’excel·lent temporada de l’any passat. Però al gimnàs no disposen de l’alçada ni de la xarxa de seguretat necessària per assajar castells de set”.

L'antic Escorxador d'Esparreguera és la seu de cinc entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana