Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/12/2021
Traducció automàtica

Carrer Cavallers

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme Dimarts, 5 de febrer de 2019

Comencen les obres del clavegueram de Can Rial i Mas d’en Gall

Les obres han començat aquesta setmana i tindran una durada prevista de sis mesos. Amb un pressupost total de 332.000 euros, aquesta primera actuació comportarà la millora de la xarxa de canalitzacions i la supressió dels abocaments a medi en aquests dos barris

Dilluns va començar la primera fase de les obres de millora al clavegueram de Can Rial i Mas d’en Gall. La primera part de les obres tindrà una durada d’entre dos mesos i mig i tres mesos i se centrarà en la construcció de 4 nous col·lectors als carrers d’Enric Granados, Eduard Toldrà i Doctor Robert de Can Rial. Aquesta intervenció culminarà amb la connexió de les noves canalitzacions amb el col·lector en alta de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i donarà peu a les fases dos i tres de les obres, situades a la urbanització de Mas d’en Gall.

En la segona fase es construirà una estació d’abombament i una canonada d’impulsió al carrer Doctor Trueta, i en la tercera fase, es farà la connexió del clavegueram al carrer Gerani. L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha indicat que “aquesta era una de les obres cabdals que calia entomar, tenint en compte els dèficits en els serveis que des de fa dècades pateixen aquests dos barris”. Rivas ha explicat que “la intervenció millorarà la xarxa interna dels barris, sense fer grans col·lectors en alta, reforçant i eixamplant col·lectors que en comptes d’anar per fora van per l’interior de les urbanitzacions”, i per això no caldrà instal·lar 19 col·lectors grans, si no només la meitat.

L’actuació permetrà suprimir els abocaments a medi i canalitzar el 80% les aigües residuals de Mas d’en Gall i Can Rial fins la depuradora d’Abrera. Les obres, amb una durada estimada de mig any, s’han vist endarrerides a causa d’una expropiació que encara no ha pogut executar-se i que afecten al terreny on és previst dur a terme la tercera fase de les obres. Si arribat el moment l’expropiació encara no s’ha resolt jurídicament la direcció de l’obra ja ha previst solucions alternatives per a situar l’estació d’abombament i fer la connexió de la xarxa a través d’altres punts del territori.

L’alcalde d’Esparreguera ha explicat que s’han iniciat les obres malgrat que encara no s’ha resolt l’expropiació d’aquests terrenys de Mas d’en Gall afectat “perquè les actuacions comencen per Can Rial i s’espera que quan toqui executar l’obra a Mas d’en Gall la situació ja pugui estar resolta”. “Si l’expropiació no es resol en el momento de començar la tercera fase del projecte hi ha alternatives negociades amb l’empresa adjudicatària que no suposarien una modificació substancial del contracte i permetrien que l’obra es dugui a terme amb totes les garanties sense perdre més temps”, ha afegit Eduard Rivas.

En els propers dies estan previstes diferents trobades amb les obres del clavegueram de Mas d’en Gall i Can Rial com a protagonistes. D’una banda, en breu es farà una trobada entre l’alcalde, el regidor d’Urbanisme, Rogeli de la Cruz, la direcció de l’obra i representants de les dues associacions veïnals per informar dels detalls de les actuacions i fe runa visita d'obres sobre el terreny. I, d’altra banda, aquest divendres els representants de l’Ajuntament es reuniran amb l’ACA i la Generalitat per demanar el finançament d’un milió d’euros per les obres de millora del clavegueram de Can Rial i Mas d’en Gall, el cost global de les quals s’estima en quatre milions d’euros.

Vista aèria de Can Rial