Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 28/09/2020
Traducció automàtica

Detall Campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat Dimecres, 6 de febrer de 2019

Esparreguera se suma al Pla Comarcal LGBTI del Baix Llobregat

El consistori participarà en l’elaboració d’aquest pla per fomentar la visibilitat d’aquest col·lectiu i combatre la discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere

L’Ajuntament d’Esparreguera se suma a la iniciativa del Consell Comarcal del Baix Llobregat de crear un Pla Comarcal LGBTI. Aquest pla s’elaborarà amb la participació del personal tècnic d’Igualtat dels municipis adherits i té per objectiu incorporar la perspectiva del col·lectiu de persones Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI) en les diferents àrees de la política municipal, fomentar la visibilitat d’aquest col·lectiu i combatre la discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere.

El pla comarcal està pensat sobretot pels municipis on no hi ha un desplegament de serveis consolidat i on no hi ha activisme LGBTI identificat. En aquest sentit, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Esparreguera, Maria Mas, assegura que “és una molt bona iniciativa perquè ens permet treballar en xarxa i aprofitar sinèrgies i recursos amb altres municipis per treballar polítiques a favor de la diversitat sexual". És previst que el pla estigui redactat a finals de 2019 i en la seva elaboració hi participaran tots els consistoris que s’hi han sumat i comptaran amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona i l’estructura del Consell Comarcal.

“La majoria de municipis és la primera vegada que entomem polítiques LGBTI i que els diferents tècnics i tècniques puguin parlar i fer conjuntament un pla intercanviant experiències, dubtes i qüestions pot ser molt positiu i enriquir molt les futures actuacions a aplicar a Esparreguera”, subratlla Maria Mas. Entre les línies d’actuació del pla destaquen el compromís dels diferents ajuntaments amb la igualtat de gènere i la diversitat sexual, la visibilització i participació sociopolítica de les persones LGBTI i accions contra la LGBTIfòbia.

La Regidoria d’Igualtat ja va demanar el 2017 el suport tècnic a la Diputació de Barcelona per a realitzar un Pla Local LGBTI, però per manca de pressupost, es va atorgar aquest recurs als ajuntaments més grans i amb un desplegament d’estructures i serveis ja consolidat. Davant la denegació, el consistori va fer la previsió d’obrir una partida al pressupost 2019 per a elaborar un Pla Local amb fons propis, però llavors va arribar la proposta del Consell Comarcal del Baix Llobregat i Esparreguera s’hi va adherir.

El pla vol combatre la discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere. Foto: EFE