Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/10/2021
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Policia Local Dijous, 7 de febrer de 2019

Els accidents de trànsit augmenten un 13% a Esparreguera durant el 2018

Tot i que el número de víctimes lleus ha augmentat en un 17%, cap dels accidents produïts ha causat morts ni víctimes greus segons les Dades de Seguretat de la Policia Local d’Esparreguera

Esparreguera ha registrat 133 accidents de trànsit durant el 2018, un 13% més que l’any passat. Tot i que el número de víctimes lleus ha augmentat en un 17%, passant de 40 a 47, cap dels accidents produïts ha causat morts ni víctimes greus. Així es desprèn de les Dades de Seguretat de la Policia Local d’Esparreguera referents a l'any 2018, que ahir es van presentar a la Comissió Informativa de Presidència. Si comparem els resultats d’accidentalitat del 2018 amb la mitjana dels últims cinc anys s’observa un increment del número d’accidents, però una disminució del número de ferits.

L’inspector en cap de la Policia Local d’Esparreguera, Josep Sànchez, ha destacat que, malgrat l'increment del número d’accidents, "en els últims 5 anys no hi ha hagut cap mort i només tres ferit greus en les vies urbanes”. Un 11% del 133 accidents produïts al 2018 han estat atropellaments, d’aquests un 30% s’han produït per imprudència dels vianants. “Dels 14 atropellaments que s’han produït, la meitat han estat a l’eix central, a les avingudes de Francesc Macià i Francesc Marimón, 9 a passos de vianants i 4 a llocs on els vianants no tenien prioritat”, explica Sànchez.

L’accidentalitat a la carretera de Mas d’en Gall ha sofert una reducció considerable, passant dels 19 accidents produïts al 2016 a un accident al 2018. “Com a conseqüència de l’anàlisi de l’accidentalitat i les millores implementades per l’Ajuntament en l’asfaltat, la senyalització i el traçat viari realitzades al 2017 hem eliminant un dels principals punts negres del municipi pel que respecta a l’accidentalitat”, ha afirmat l’inspector en cap de la Policia Local d’Esparreguera.

Durant el 2018 la Policia Local també ha efectuat 3.148 serveis de regulació del trànsit durant els horaris d’entrada i sortida d’escoles i 196 inspeccions a vehicles de transport escolar. “Els controls als autocars escolars es realitzen abans de les excursions i sortides programades pels centres per millorar la seguretat dels infants, els vam posar en marxa fa 4 anys i els fem de manera coordinada amb les escoles de la vila”, destaca Sànchez.

Canvi d'uniformitat

La Policia Local d’Esparreguera canvia demà el seu uniforme per adaptar-se a les directrius del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, que ha establert un nou disseny i característiques d’uniformitat per unificar la imatge entre les Policies Locals de Catalunya i el Cos de Mossos d’Esquadra. En el cas d’Esparreguera, l’adaptació normativa dels uniformes es farà de manera progressiva i sense cost addicional per l’Ajuntament, ja que s’aprofitarà la dotació anual de vestuari del Cos de la Policia Local per substituir progressivament les diferents peces d’uniformitat. Així, aquest any 2019 es substituiran els polos, que són les peces de vestuari més diferenciades respecte a l’anterior model; el 2020 es procedirà a canviar les jaquetes i la resta d’elements s’acabaran de substituir entre els anys 2020 i 2021.

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

Les Dades de Seguretat de la Policia Local d’Esparreguera es van presentar ahir a la Comissió Informativa de Presidència