Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 20/09/2020
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes, Medi Ambient, Via pública Dijous, 7 de febrer de 2019

Malestar per la poda excessiva dels til·lers de la Plaça de Santa Eulàlia

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Esparreguera manifesta el seu malestar per la poda feta ahir als til·lers de la plaça de Santa Eulàlia i enceta la reflexió de com conciliar les activitats públiques amb el creixement sostenible de l’arbrat i els espais verds de la vila

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Esparreguera ha expressat el seu malestar per la poda feta ahir als til·lers de la plaça de Santa Eulàlia en una actuació duta a terme per poder encabir-hi la carpa per a concerts i activitats populars durant la Festa Major d’Hivern. Des del govern municipal es reconeix el desencert de dur a terme una poda desproporcionada, es lamenta el mal causat a alguns dels arbres i se n’assumeix la responsabilitat. L'episodi, segons fonts del govern, servirá per obrir el debat al voltant de l'adequació de l'arbrat de la vila als usos de l'espai públic.

Per al regidor de Cultura i Festes, Emmanuel Ortí, l’origen d’aquest episodi ha estat una descoordinació entre la regidoria d’Obres i Serveis, encarregada del manteniment de l’arbrat municipal, i la regidoria de Cultura, encarregada de supervisar la instal·lació de la carpa a la plaça. “Teníem coneixement que calia tallar algunes branques però en cap cas es va donar el vist-i-plau a una poda d'aquestes dimensions", ha assegurat el regidor. Ortí també ha explicat que "si s’hagués conegut la magnitud de l’actuació no s’hagués permès i s’hagués buscat una alternativa per instal·lar la carpa que s’havia acordat col·locar amb diferents entitats de la vila”.

Tècnics de l’Ajuntament han fet l’avaluació dels danys i asseguren que “aquests són evidents no només a nivell visual sinó que alguns til·lers han quedat descompensats en la seva estructura”. Segons els mateixos tècnics, "es tracta d’una poda amb efectes traumàtics per alguns arbres que mirarà de reconduir-se en les properes setmanes”. “Les properes podes es faran per reconstruir el brot i acompanyar el creixement de l’estructura de l’arbre per tal que es compensi de manera natural, tot i que trigarà uns quants anys” han assegurat.

Des de la regidoria d’Obres i Serveis també s’han lamentat els fets i han explicat que “els til·lers de la plaça ha crescut amb una poda d’acompanyament per fer ombra a l’espai interior però que en aquest cas ha prevalgut la col·locació d'un element eventual amb una finalitat molt particular”. Les mateixes fonts han assegurat que “aquest episodi ha de portar a la reflexió de com farem servir els espais públics per així acompanyar la formació dels arbres amb el criteri més adequat i d’aquesta manera poder conciliar les activitats públiques amb el creixement sostenible de l’arbrat i els espais verds”.

Fonts del govern municipal així com els tècnics de l’Ajuntament han coincidit en no permetre que això torni a passar assegurant una millor coordinació entre les parts implicades i han volgut agrair els veïns i veïnes que han lamentat els fets i manifestat la seva condemna públicament.

Dos dels til·lers mutilats a la Plaça de Santa Eulàlia

Detall d'un dels til·lers podats a la Plaça de Santa Eulàlia