Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 18/01/2021
Traducció automàtica

Piscina estiu

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera Dimecres, 13 de febrer de 2019

Ràdio Esparreguera surt al carrer per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio

Protagonistes de la història de l’emissora i molts dels seus col·laboradors actuals han compartit una programació especial per reivindicar la importància d’aquest mitjà de comunicació de proximitat

Ràdio Esparreguera ha emès avui una programació especial des de Les Galeries per commemorar el Dia Mundial de la Ràdio. Protagonistes de la història de l’emissora i molts dels seus col·laboradors actuals han compartit antena per reivindicar la importància d’aquest mitjà de comunicació de proximitat i recordar la trajectòria de la que va ser la quarta emissora municipal creada a Catalunya. Tot i que la ràdio surt al carrer en diferents ocasions, és la primera vegada que ofereix una programació especial per commemorar aquesta efemèride.

La directora de Ràdio Esparreguera, Imma Muñinos, ha assegurat que “teníem ganes de donar protagonisme a la gent que fa la ràdio, no als que estem en plantilla, si no a tota la gran quantitat de persones que són col·laboradores dels nostres programes o tenen el seu propi programa a l’emissora”. La programació ha començat recordant els inicis de l’emissora municipal, que ve néixer un dissabte de Festa Major de fa 39 anys, el 12 de juliol de 1980. Quim Marín i Xavier Sitjà, dos dels fundadors de Ràdio Esparreguera, i Gabriel Pérez, director de l’emissora durant 16 anys, han estat els encarregats d’explicar records i anècdotes dels seus inicis. “Hem descobert que va ser la primera ràdio que va retransmetre plens municipals en directe, que ha anat canviant de dial diferents vegades o que inicialment emetia des d’un espai reduït a la segona planta de l’Ajuntament fins que, posteriorment, es va traslladar a les instal·lacions actuals”, destaca Imma Muñinos. Els oients també han pogut escoltar, de la mà de Xavier Galvis, les primeres sintonies que van sonar a Ràdio Esparreguera.

També han passat per l’estudi, ubicat avui en un local de Les Galeries, molts dels col·laboradors i locutors actuals de l’emissora com Francesc Castellví, de Birdland; Xavi Puig, de Negra Nit; José Morón, de La màquina del temps; Aitor Cano, de The Routine; Carles Reynés i Toni Puig, de Cap dissabte sense sol; Jordi Pont, de Les Millors Sarsueles; Manel Gordón, de Nostra Dansa; Joana Llordella, de Dins d’un mirall i persona vinculada històricament a la ràdio; Josep Maria Regañó, de ¿Cómo lo ves?; Damià Orts, de Remember Mix; i Lluís Munné, persona vinculada històricament a l'emissora. Finalment, els dos programes que produeixen els instituts públics, Escairats i La Finestra del Castell, també han estat protagonistes. El programa ha estat amenitzat en directe pel grup de música Esparreguerí N'estic Fart Band. “La ràdio és un mitjà que està viu i que és necessari, sobretot en el cas de la nostra emissora que és un mitjà de proximitat, estem molt orgullosos de la història que hem pogut explicar avui”, ha subratllat la directora de Ràdio Esparreguera.

Tot i que Ràdio Esparreguera també surt al carrer per Sant Jordi, la Festa Major d’Estiu i Santa Llúcia, en aquesta ocasió la programació especial s’ha allargat de les 8 del matí fins a les 2 del migdia, amb una pausa pel Línia Directa, que ha entrevistat a l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, i la tertúlia. En aquest sentit, Imma Muñinos apunta que “l’any que ve Ràdio Esparreguera farà 40 anys i aquest ha estat un primer assaig del que podria ser la festa de l’any vinent”.

Podeu escoltar la programació especial del Dia Mundial de la Ràdio al podcast de Ràdio Esparreguera.

El programa especial s'ha emès des de Les Galeries

El programa especial s'ha emès des de Les Galeries

El programa especial s'ha emès des de Les Galeries

El programa especial s'ha emès des de Les Galeries