Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/07/2020
Traducció automàtica

Can Comelles 097

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Dijous, 14 de febrer de 2019

Esparreguera no formarà part del Parc Rural del Montserrat

La votació del ple municipal d'ahir no va assolir la majoria absoluta necessària per aprovar-ne els estatuts. Només els dos partits del govern, PSC i ICV, hi van votar a favor, mentre que la CUP, el PDeCAT i ERC es van abstenir i PP i Ciutadans hi van votar en contra

Esparreguera no formarà part del Parc Rural del Montserrat, després que la votació del ple municipal d'ahir no hagi assolit la majoria absoluta necessària per integrar-s'hi i aprovar-ne els estatuts. Només els dos partits del govern, PSC i ICV, han votat a favor de la integració, mentre que la CUP, el PDeCAT i ERC s'han abstingut en la votació i PP i Ciutadans hi han votat en contra. El motiu és un informe negatiu del secretari municipal que planteja dubtes sobre els estatuts i la forma jurídica de l'associació. L'equip de govern considera que, si Esparreguera entrés al Parc, podria impulsar la reforma dels estatuts des de dins.

Esparreguera havia estat impulsora del Parc Rural del Montserrat des de 2004, juntament amb Collbató, El Bruc i Olesa de Montserrat, als quals s’afegirien posteriorment Marganell i Abrera. Al 2016, fa dos anys, es va signar el manifest per impulsar definitivament el Parc i es va demanar el suport de la Diputació de Barcelona, que va proposar que la forma jurídica fos una associació de municipis i que va elaborar un esborrany dels estatuts. Ara, però, un informe negatiu del secretari municipal ha motivat que Esparreguera es quedi fora del Parc. L’informe planteja dubtes jurídics, tot i que dels 16 municipis que opten a formar-ne part ja n’hi ha dotze que els han aprovat.


Canvi a les bases de les subvencions
Les subvencions de concurrència competitiva que atorga l’Ajuntament d’Esparreguera a projectes i activitats es simplifiquen, sobretot pel que fa a la seva justificació. Les bases de 2019 varen ser aprovades ahir pel ple municipal, tractant-se de subvencions a projectes educatius i famílies, amb un import de 32.000 euros; a AMPAS, amb 7.000 euros; 1.000 per ajuts a entitats educatives; 80.000 per subvencions a entitats esportives; 4.500 euros per la gent gran; 1.500 per projectes en matèria d’igualat de gènere; 30.000 per activitats recreatives i culturals; 5.000 euros per les associacions de veïns; 2.000 euros pel foment d’activitats de persones amb discapacitats o dependència; i, finalment, 5.000 euros més per entitats de foment de cultura de la pau i cooperació.

Amb els canvis que s’introdueixen, les despeses s’inspeccionaran de manera aleatòria, essent objecte d’aquesta inspecció simplificada una part del 30% al 50% de les despeses, dependent de l’import de la subvenció, sempre que aquestes no excedeixin els 60.000 euros.

Les bases reguladores de les subvencions en règim de concurrència competitiva per l’exercici 2019 varen ser aprovades amb els vots a favor de PSC, ICV i el PDeCAT i les abstencions de Ciutadans, la CUP, Esquerra Republicana i el Partit Popular.

Per altra banda, el Ple també va aprovar la modificació sobre l’acord de justificació de les dotacions econòmiques als grups Municipals. Tots els regidors del consistori van votar a favor d’aquest punt excepte el regidor del PDeCAT, Jordi Mestres, que va votar en contra.

Apartat de mocions
El ple municipal ha debatut un total de tres mocions en la seva sessió del mes de febrer. La primera era presentada per PSC, ICV, Ciutadans i Partit Popular ‘per garantir la continuïtat dels Centres Especials a Catalunya’, un aspecte que toca de ben a prop a Esparreguera per la Fundació per la Inserció Laboral. D’aquesta manera, es va instar al govern de l’estat que augmenti els recursos necessaris que permetin garantir la viabilitat econòmica i el pagament de les nòmines. La moció es va aprovar per unanimitat.

Per altra banda, la CUP i ERC van presentar la moció ‘Esparreguera Lliure de Feixisme’, que va llegir Erika Subiranas, membre del CDR de la vila, essent aprovada amb el suport d’ICV, CUP, ERC i PDeCat. El PSC, Ciutadans i el PP es van abstenir.

Per últim, Ciutadans va presentar una moció de ‘Rebuig de la impunitat i l’indult als encausats pel cop a la democràcia a Catalunya’. La moció no es va aprovar ja que només va comptar amb el suport de Ciutadans i del Partit Popular, votant la resta del consistori en contra.

Imatge del ple del 13 de febrer