Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/07/2020
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Lingüística Divendres, 15 de febrer de 2019

La 16a edició del Voluntariat per la llengua compta amb 71 participants esparreguerins

La inauguració d’aquesta iniciativa per practicar català a través de la conversa va tenir lloc dimecres a Can Pasqual en un acte que va servir per presentar les diferents parelles lingüístiques. Amb l'edició d'enguany s’arriba als 1.250 voluntaris i aprenents

El Voluntariat per la Llengua comptarà enguany amb 71 participants a la nostra vila. La inauguració d’aquesta iniciativa per practicar català a través de la conversa va tenir lloc dimecres a Can Pasqual en un acte que va servir per presentar les diferents parelles lingüístiques i els voluntaris que participaran en el programa a la residència de Can Comelles i al centre penitenciari de Can Brians. Amb aquesta 16a edició s’arriba als 1.250 voluntaris i aprenents esparreguerins.

La responsable de l’Oficina de Català d’Esparreguera, Maria Romero, assegura que “és una molt bona xifra” i que “històricament Esparreguera ha sigut de les poblacions amb més participants, proporcionalment a la població, dels municipis que integren el Consorci per a la Normalització Lingüística Ca n’Ametller”. Dels 71 participants, 34 són voluntaris i 37, aprenents. Entre ells hi ha els voluntaris d’àmbit, perquè el programa fa sis anys que també es realitza a la residència de Can Comelles, on hi ha vuit voluntaris, i al centre penitenciari de Can Brians, on Esparreguera hi participa amb tres voluntaris. “És un programa que ha vinculat sempre a molta gent, de fet molts dels voluntaris són repetidors, alguns fa 7 o 8 anys que hi participen”, assegura Maria Romero.

La regidora de Política Lingüística, Mariona Masferrer, que no va poder presidir l’acte per compromisos polítics, va fer arribar uns mots d’agraïment i d’ànim als participants d’aquesta edició del Voluntariat per la llengua i va destacar que “conèixer la llengua és una bona manera de conèixer millor la gent del país”. La inauguració va anar a càrrec del director del CNL Ca n’Ametller, Marc Piera, que va agrair als voluntaris la seva generositat i els va demanar que converteixin el Voluntariat en una manera de canviar els seus hàbits lingüístics: només el 19% dels catalanoparlants es mantenen en aquesta llengua davant d’una persona que els parli en una altra. “Hem d’apujar aquest percentatge sobretot tenint en compte que el 90% dels habitants de Catalunya entenen el català”, va subratllar Marc Piera. El director del CNL Ca n’Ametller també va animar als aprenents perquè “el voluntariat sigui la palanca definitiva cap a l’adquisició del català com una llengua més de la seva vida, que realment la incorporin en la seva identitat i se la facin seva”.

Durant l’acte es van presentar les parelles lingüístiques amb una activitat de descoberta de les principals festes i tradicions locals a partir d’uns plafons temàtics que van haver de situar en el calendari. A la presentació també hi van participar les dinamitzadores del Voluntariat per la llengua del CNL Ca n’Ametller, Mireia Adell i Meritxell Castellví, i la tècnica de Normalització Lingüística de l’Oficina de Català d’Esparreguera, Lourdes Marín.

Els 71 participants d'aquesta 16a edició del Voluntariat per la llengua

La sala d'actes de Can Pasqual es va omplir de gom a gom per la inauguració del programa