Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/07/2020
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Divendres, 15 de febrer de 2019

Esparreguera acull la primera FiraPassió aquest cap de setmana

Avui, a les 8 del vespre, s’inaugura a la Biblioteca Municipal l’Ateneu la primera edició del nou festival cultural, ambientat en l’any zero de la nostra era, que es desenvoluparà durant tot el cap de setmana a Esparreguera al voltant de la representació de La Passió

Esparreguera celebra aquest cap de setmana la primera edició de FiraPassió, festival cultural basat en la representació de La Passió. La primera fira de passions de Catalunya estarà ambientada en l’any zero, concentrarà parades d’artesans i oficis antics, i comptarà amb animació i representacions al carrer de diferents escenes del drama sacre. FiraPassió s’ha concebut com un gran festival cultural per donar ressò a totes les representacions de la Passió i comptarà amb la presència de la Federació Catalana de Passions, que agrupa set poblacions catalanes, i també d’Europassion, una associació que engloba 83 passions de 16 països europeus diferents.

De cara al cap de semana, La Passió d’Esparreguera ha preparat un bon grapat de cercaviles i actuacions; tant els paradistes que vindran de fora com el comerç local garantiran gent i animació al carrer; hi haurà presència de La Passió d’Ulldecona i dels Armats de Manresa; i altres entitats, com el Casal Popular Les Canyes i els Amics del Campanar, s’hi han implicat amb diferents activitats. També aquest dissabte, el Museu de la Colònia Sedó torna a obrir les portes i farà visites guiades. El regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, ha declarat a Ràdio Esparreguera “que la fira comercial que realitzàvem cada any es reformula i ens permet convertir-nos en un altaveu, tant de La Passió d’Esparreguera com de la resta de passions que es fan al territori”.

El comerç local, amb la implicació plena d’Esparreguera Comerç, s’ha animat a participar en la fira i això farà augmentar el nombre de parades, sumant-se a la vuitantena de paradistes que, segons l’empresa Mercats d’Abans, estaran aquest dissabte i diumenge a la nostra vila. Per part de La Passió, Manel Roca, membre de l’organització, ha dit que “veurem un ambient de Passió i d’espectacle al carrer, complementant-se amb la fira d’artesania i comercial. Matí i tarda, hi haurà activitats atractives per tothom que ens vulgui visitar”.

Una programació intensa
La fira obrirà dissabte a les 10 del matí amb una repicada de campanes i s’allargarà fins al vespre, tant dissabte com diumenge. La Passió d’Esparreguera es fa càrrec de les cercaviles, amb les temàtiques de l’Entrada de Jerusalem (dissabte a les 12 del migdia i diumenge a 6 de la tarda) i la Festa de la Llum (dissabte a dos quarts de 8 de la tarda), que aplegaran entre 60 i 100 persones. També hi participa La Passió d’Ulldecona, amb la representació del Davallament, dissabte a la 1 del migdia i a les 6 de la tarda a la plaça de Santa Eulàlia. I els Armats de Manresa realitzaran cercaviles diumenge a les 11 del matí i a la una del migdia.

Finalment, hi haurà microescenes de La Passió, que tenen la missió d’impregnar de petits moments ambientats en l’any zero els diferents escenaris de la Fira. Es desenvoluparan a diferents hores i llocs durant les dues jornades. “Estem molt expectants”, diu la directora escènica de La Passió, Vicly Alvelo, qui afegeix que “es tracta d'un projecte que té futur i que segur que aquest any no arribarem al 100% de les seves possibilitats. Hi ha molta potencialitat de cara als anys vinents”.

Un altre dels plats forts del cap de setmana serà el concert Tornaveus que, com a cloenda de la FiraPassió, tindrà lloc el diumenge a dos quarts de vuit del vespre a l’església de Santa Eulàlia. Portarà un repertori ric i divers, amb cançons de treball, de taverna i de Setmana Santa. A més, durant tot el cap de setmana, l’Agrupació Fotogràfica d’Esparreguera (AFE) organitza el concurs fotogràfic FiraPassió.

Dissabte i diumenge, La Passió ha previst actuacions i cercaviles ambientades en el Drama Sacre. Foto: Joan tejedor