Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 21/05/2019
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política, Urbanisme Dimecres, 20 de febrer de 2019

La delegada del Govern a Catalunya ofereix suport als reptes territorials d'Esparreguera

L'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, ha rebut aquest matí en visita institucional la delegada del Govern de l'Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, qui ha mostrat el seu compromís amb la conservació de la Colònia Sedó i amb les esmenes presentades als projectes d'ampliació de l'A-2 i el PDU de la Ròtula Martorell-Abrera

La delegada del Govern d’Espanya a Catalunya, Teresa Cunillera, ha ofert suport institucional i el seu compromís de col·laboració amb els principals reptes territorials, d’infraestructures i de patrimoni d’Esparreguera. Ha estat aquest matí en el marc de la visita oficial feta a l'Ajuntament d'Esparreguera, que li ha permès conèixer l’entorn industrial de la Colònia Sedó i la posició del consistori en relació al projecte d’ampliació de l’autovia A-2 i el Pla de la Ròtula Martorell-Abrera. La trobada entre la delegada del Govern i l’alcalde d’Esparreguera ha comptat també amb una reunió de contacte amb representants d’ÀuriaFil, que han explicat la situació i l’activitat d’aquest centre especial de treball situat a Esparreguera.

En reunió de treball, l’alcalde Eduard Rivas ha explicat la delegada del Govern quines són les esmenes i al·legacions que l’Ajuntament d’Esparreguera ha presentat al Ministeri de Foment en relació al projecte d’ampliació de l’A-2 i del PDU de la Ròtula Martorell-Abrera. Rivas ha apel·lat a “fer política des del sentit comú per a fer el traçat de l’autovia més segur” assegurant al mateix temps que “no és justificable un projecte que ampliï la via de 2 a 5 carrils per sentit de circulació”. La delegada del Govern, al seu torn, ha mostrat predisposició per escoltar les necessitats reals dels municipis i ha recordat que abans d’executar aquest projecte “cal estudiar com impacta al trànsit per l’autovia A-2 la finalització de les concessions a les autopistes catalanes”.

Pel que fa al PDU de la Ròtula Martorell-Abrera, la delegada del Govern a Catalunya ha manifestat que “les converses avancen ara pel bon camí i es detecta la voluntat que aquest pla director sigui una realitat”. Tot i les esmenes presentades, l’alcalde d’Esparreguera ha coincidit a dir que “ara es donen unes condicions de diàleg propícies que cal aprofitar” i ha subratllat que “si bé l’impuls del projecte és de la Generalitat, cal un compromís i una visió compartida entre totes les administracions de quin mapa d’infraestructures volem per al país”.

La trobada entre la delegada del Govern i l'alcalde Eduard Rivas ha començat al matí amb la visita al recinte de la Colònia Sedó, que ha servit per donar a conèixer el passat industrial d’Esparreguera i per demanar la col·laboració de l’Estat en el manteniment i la conservació del seu patrimoni. Eduard Rivas ha recordat que el consistori està treballant per reivindicar el valor patrimonial de la Colònia Sedó i que “ara cal trobar noves complicitats amb la Generalitat, la Diputació i el Ministeri de Cultura per emprendre un projecte que contempli les vessants de patrimoni, història, cultura, indústria i futur per la Colònia Sedó”. En aquest sentit, la delegada del Govern, Teresa Cunillera, ha manifestat una “absoluta voluntat de diàleg i d’arribar a acords per part del Govern i l'interès de col·laborar amb les administracions catalanes per al futur d’aquest patrimoni”.

Reunió de treball per explicar la delegada del Govern a Catalunya les al·legacions al projecte d'ampliació de l'A-2 i al PDU de la Ròtula Martorell-Abrera

Trobada amb representants d'ÀuriaFil, membres del Govern municipal i la delegada del Govern a Catalunya