Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/07/2020
Traducció automàtica

La Passió

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política, Urbanisme Dimecres, 20 de febrer de 2019

La delegada del Govern a Catalunya ofereix suport als reptes territorials d'Esparreguera

L'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, ha rebut aquest matí en visita institucional la delegada del Govern de l'Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, qui ha mostrat el seu compromís amb la conservació de la Colònia Sedó i amb les esmenes presentades als projectes d'ampliació de l'A-2 i el PDU de la Ròtula Martorell-Abrera

La delegada del Govern d’Espanya a Catalunya, Teresa Cunillera, ha ofert suport institucional i el seu compromís de col·laboració amb els principals reptes territorials, d’infraestructures i de patrimoni d’Esparreguera. Ha estat aquest matí en el marc de la visita oficial feta a l'Ajuntament d'Esparreguera, que li ha permès conèixer l’entorn industrial de la Colònia Sedó i la posició del consistori en relació al projecte d’ampliació de l’autovia A-2 i el Pla de la Ròtula Martorell-Abrera. La trobada entre la delegada del Govern i l’alcalde d’Esparreguera ha comptat també amb una reunió de contacte amb representants d’ÀuriaFil, que han explicat la situació i l’activitat d’aquest centre especial de treball situat a Esparreguera.

En reunió de treball, l’alcalde Eduard Rivas ha explicat la delegada del Govern quines són les esmenes i al·legacions que l’Ajuntament d’Esparreguera ha presentat al Ministeri de Foment en relació al projecte d’ampliació de l’A-2 i del PDU de la Ròtula Martorell-Abrera. Rivas ha apel·lat a “fer política des del sentit comú per a fer el traçat de l’autovia més segur” assegurant al mateix temps que “no és justificable un projecte que ampliï la via de 2 a 5 carrils per sentit de circulació”. La delegada del Govern, al seu torn, ha mostrat predisposició per escoltar les necessitats reals dels municipis i ha recordat que abans d’executar aquest projecte “cal estudiar com impacta al trànsit per l’autovia A-2 la finalització de les concessions a les autopistes catalanes”.

Pel que fa al PDU de la Ròtula Martorell-Abrera, la delegada del Govern a Catalunya ha manifestat que “les converses avancen ara pel bon camí i es detecta la voluntat que aquest pla director sigui una realitat”. Tot i les esmenes presentades, l’alcalde d’Esparreguera ha coincidit a dir que “ara es donen unes condicions de diàleg propícies que cal aprofitar” i ha subratllat que “si bé l’impuls del projecte és de la Generalitat, cal un compromís i una visió compartida entre totes les administracions de quin mapa d’infraestructures volem per al país”.

La trobada entre la delegada del Govern i l'alcalde Eduard Rivas ha començat al matí amb la visita al recinte de la Colònia Sedó, que ha servit per donar a conèixer el passat industrial d’Esparreguera i per demanar la col·laboració de l’Estat en el manteniment i la conservació del seu patrimoni. Eduard Rivas ha recordat que el consistori està treballant per reivindicar el valor patrimonial de la Colònia Sedó i que “ara cal trobar noves complicitats amb la Generalitat, la Diputació i el Ministeri de Cultura per emprendre un projecte que contempli les vessants de patrimoni, història, cultura, indústria i futur per la Colònia Sedó”. En aquest sentit, la delegada del Govern, Teresa Cunillera, ha manifestat una “absoluta voluntat de diàleg i d’arribar a acords per part del Govern i l'interès de col·laborar amb les administracions catalanes per al futur d’aquest patrimoni”.

Reunió de treball per explicar la delegada del Govern a Catalunya les al·legacions al projecte d'ampliació de l'A-2 i al PDU de la Ròtula Martorell-Abrera

Trobada amb representants d'ÀuriaFil, membres del Govern municipal i la delegada del Govern a Catalunya