Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 18/10/2021
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat, Societat Dimarts, 5 de març de 2019

Esparreguera, un dels municipis de la comarca amb més escletxa de gènere

L'informe "Les dones en el mercat de treball” que acaba de publicar l'Observatori Comarcal del Baix Llobregat també conclou que Esparreguera és el cinquè municipi de la comarca amb un percentatge més alt de dones aturades

Esparreguera és una de les poblacions del Baix Llobregat on l’escletxa entre homes i dones és més profunda, segons revela l’informe “Les dones en el mercat de treball” que l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat acaba de fer públic. La vila és la sisena del Baix Llobregat amb menor pes de contractes registrats per dones, només un 36,4% del total, molt lluny del 57% que, per exemple, es registra a Corbera de Llobregat.

En declaracions a Ràdio Esparreguera, la tècnica de l'Observatori Comarcal, Lucía López, valorava així les dades del municipi: “Malauradament, l’escletxa d’Esparreguera és superior a la mitjana comarcal. Hi ha un major pes de dones aturades que al conjunt de la comarca i només un 36% dels nous contractes han estat signats per dones”. Esparreguera és també el cinquè municipi de la comarca amb més percentatge de dones aturades sobre el total, un 61,1%, després de Castellví de Rosanes, Sant Climent de Llobregat, Sant Andreu de la Barca i Abrera.

Un altre dels punts que l’informe posa en relleu és el tipus de contracte. Els contractes a temps parcial són signats majoritàriament per dones. Mentre que el 7,1% dels homes estan ocupats a temps parcial, entre les dones, l’ocupació a temps parcial és del 22%. Cap municipi de la comarca, però, té més dones treballant que homes. Esparreguera, amb més d’un 20%, es situa entre els municipis on el diferencial entre homes i dones afiliades és més gran.

L’informe “Dones i mercat de treball”, amb dades referides a 2018, revela escletxes de gènere a diferents nivells. En matèria formativa, la presència de dones en els cicles tecnològics no només continua sent testimonial sinó que, a més, disminueix. El curs 2017-2018 registra el menor pes de dones matriculades en cicles formatius al Baix Llobregat, i en àmbits com informàtica i comunicacions el descens és constant. En canvi, els cicles formatius amb més presència de les dones són imatge personal (91,5%), serveis socioculturals i a la comunitat (86,1%) i sanitat (77,6%).

La desigualtat salarial és transversal, segons conclou l’informe, afecta a tots els sectors, edats i ocupacions. Només el 32% dels empresaris i cooperativistes de Catalunya són dones.

Més informació:
En aquest enllaç podeu escoltar l’entrevista que Ràdio Esparreguera ha fet a Lucía López, tècnica de l’Observatori Comarcal

Imatge d'una manifestació del 8 de març