Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/10/2019
Traducció automàtica

Can Comelles

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació Dilluns, 11 de març de 2019

Les AMPAs dels centres educatius d’Esparreguera es mobilitzen

Han creat recentment dues plataformes de mobilització i defensa dels seus interessos: la Coordinadora d’AMPAs d’Educació Pública, que reivindica la millora de l’ensenyament públic i de qualitat, i la Xarxa d’AMPAs d’Esparreguera, que agrupa tots els centres de la vila

Les associacions de mares i pares d’alumnes (AMPAs) dels centres educatius d’Esparreguera han creat recentment dues plataformes de mobilització i defensa dels seus interessos: la Coordinadora d’AMPAs d’Educació Pública i la Xarxa d’AMPAs d’Esparreguera. La coordinadora es va presentar formalment en el darrer Consell Escolar Municipal, celebrat el 25 de febrer, i té per objectiu reivindicar la millora de l’ensenyament públic i de qualitat. Mentre que la plataforma agrupa les famílies de tots els centres educatius de la vila i vol promoure activitats conjuntes en l’àmbit educatiu i del lleure.

La Coordinadora d’AMPAs d’Educació Pública d’Esparreguera s’ha creat arran de la preocupació de les famílies per la situació que arrossega des de fa anys l’educació pública a la vila amb el tancament de línies de P3, la massificació a l’ESO i la manca d’oferta d’educació post-obligatòria. Davant d’aquesta situació, representants de totes les associacions dels centres d’ensenyament públics del municipi han decidit unir-se per reivindicar la millora d’aquestes condicions. Formen part d’aquesta plataforma les AMPAs de les dues escoles bressol municipals -Coloraines i Cucuruga-, dels cinc centres públics d’educació infantil i primària - Mare de Déu de la Muntanya, Montserrat, Pau Vila, Roques Blaves i Taquígraf Garriga- i els dos instituts d’educació secundària - El Cairat i El Castell.

El membre de la Coordinadora d’AMPAs d’Educació Pública d’Esparreguera, Miguel Martínez, ha explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera que l’objectiu és revertir la situació de la comunitat educativa: “sabem que a nivell de poble les reivindicacions són consensuades, però hem d’anar a picar a Serveis Territorials, al Departament d’Ensenyament i a on sigui, perquè com a comunitat i com a poble estem treballant molt, però falten els recursos”. La primera acció que portaran a terme és una campanya de suport de l'escola pública amb la distribució de cartells amb informació de la jornada de portes obertes dels centres públics de la vila.

El segon moviment que ha sorgit aquets mes de febrer és la Xarxa d’AMPAs d’Esparreguera, que agrupa les associacions de tots els centres educatius de la vila, tant públics com concertats – Escola Cooperativa el Puig i Escola Estel- amb l’objectiu de crear sinergies i organitzar activitats conjuntes relacionades amb l’educació. En aquest sentit, la primera iniciativa que han posat en marxa és la FestaVal, la festa dels valors, que se celebrarà el dissabte 16 de març durant tot el dia a l’aparcament del Teatre de la Passió.

Aquesta jornada solidària està organitzada juntament amb els Bombers Vertical Montserrat i pretén recaptar fons per als projectes de recerca en malalties infantils i d’atenció a la infància en risc d’exclusió de l’Obra Social Sant Joan de Déu. Hi haurà tallers (terrissa, mandales, pintar cares, màscares...), exposició de vehicles de seguretat i emergències, activitats de sensibilització, actuacions dels castellers d'Esparreguera, la Petra, els Bombers Pallassos i una jornada de donació de sang organitzada pel Banc de Sang, la Creu Roja i els Bombers de la Generalitat en el marc de la campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang”. Per accedir a les activitats caldrà adquirir un passaport solidari, que representarà un donatiu de 5 euros per infant.

La Coordinadora d’AMPAs d’Educació Pública agrupa les associacions de tots els centres públics de la vila