Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 21/11/2019
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat Dijous, 7 de març de 2019

La plantilla de l’Ajuntament rebrà formació en igualtat de gènere i llenguatge inclusiu

Aquestes accions s’emmarquen en el Pla d’Igualtat Intern, que el consistori va aprovar i presentar el juliol de 2018, amb l’objectiu de refermar la sensibilització del personal vers les polítiques de gènere

La Regidoria de Polítiques d’Igualtat comença dilluns dues formacions dirigides a la plantilla municipal sobre igualtat de gènere i llenguatge inclusiu. Aquestes accions s’emmarquen en el Pla d’Igualtat Intern, que el consistori va aprovar i presentar el juliol de 2018, amb l’objectiu de refermar el compromís institucional amb la igualtat de gènere, fomentar la sensibilització del personal vers les polítiques de gènere; continuar impulsant unes condicions laborals no discriminatòries i mantenir i promoure actuacions per prevenir l’assetjament sexual.

El Pla d’Igualtat Intern contempla entre les seves actuacions aprofitar les dates del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i el 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, per a fer accions de sensibilització interna sobre igualtat i violència masclista. En aquest sentit, s’han programat dues càpsules formatives: una d’igualtat de gènere, que té dues hores de durada, i una altra d’una hora i mitja sobre llenguatge inclusiu. La tècnica d’Igualtat, Victòria Debés, explica que “la primera està adreçada a tota la plantilla i la segona a tot el personal de l’Ajuntament que tramita i escriu documentació de qualsevol tipus”.

Aquest pla intern té una durada de quatre anys i preveu cinc línies estratègiques d’actuació que coincideixen amb els seus objectius, tots ells en perspectiva de gènere: cultura i gestió organitzativa; condicions laborals; accés, promoció i desenvolupament dins l’organització; comunicació corporativa; salut laboral i assetjament sexual o per raó de sexe. Algunes de les actuacions ja s’han començat a implementar aquest any com la revisió del web municipal per valorar si es fa ús de llenguatge inclusiu i no sexista, puntuar en les licitacions a aquelles empreses que tinguin mesures contra l’assetjament sexual i plans d’igualtat interns o aplicar processos selectius per competències. Victòria Debés apunta que aquets mètode es començarà a implementar en alguns processos de selecció aquest any i que “fa que aquelles dones que pel fet de realitzar tasques de cura no han pogut dedicar les mateixes hores que els homes a formar-se puguin accedir en igualtat de condicions a l’administració pública”.

El pla també ha creat una comissió d’igualtat, que ha de vetllar pel seu compliment i que està constituïda per la regidora de Recursos Humans, la regidora d’Igualtat, el cap de Comunicació, responsable de Planificació, la tècnica d’Igualtat i una persona representant de cadascun dels sindicats amb representació a l’Ajuntament.

El Pla d'Igualtat Intern es va presentar a la plantilla municipal el juliol de 2018