Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 18/01/2021
Traducció automàtica

Piscina estiu

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat Dijous, 7 de març de 2019

La plantilla de l’Ajuntament rebrà formació en igualtat de gènere i llenguatge inclusiu

Aquestes accions s’emmarquen en el Pla d’Igualtat Intern, que el consistori va aprovar i presentar el juliol de 2018, amb l’objectiu de refermar la sensibilització del personal vers les polítiques de gènere

La Regidoria de Polítiques d’Igualtat comença dilluns dues formacions dirigides a la plantilla municipal sobre igualtat de gènere i llenguatge inclusiu. Aquestes accions s’emmarquen en el Pla d’Igualtat Intern, que el consistori va aprovar i presentar el juliol de 2018, amb l’objectiu de refermar el compromís institucional amb la igualtat de gènere, fomentar la sensibilització del personal vers les polítiques de gènere; continuar impulsant unes condicions laborals no discriminatòries i mantenir i promoure actuacions per prevenir l’assetjament sexual.

El Pla d’Igualtat Intern contempla entre les seves actuacions aprofitar les dates del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i el 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, per a fer accions de sensibilització interna sobre igualtat i violència masclista. En aquest sentit, s’han programat dues càpsules formatives: una d’igualtat de gènere, que té dues hores de durada, i una altra d’una hora i mitja sobre llenguatge inclusiu. La tècnica d’Igualtat, Victòria Debés, explica que “la primera està adreçada a tota la plantilla i la segona a tot el personal de l’Ajuntament que tramita i escriu documentació de qualsevol tipus”.

Aquest pla intern té una durada de quatre anys i preveu cinc línies estratègiques d’actuació que coincideixen amb els seus objectius, tots ells en perspectiva de gènere: cultura i gestió organitzativa; condicions laborals; accés, promoció i desenvolupament dins l’organització; comunicació corporativa; salut laboral i assetjament sexual o per raó de sexe. Algunes de les actuacions ja s’han començat a implementar aquest any com la revisió del web municipal per valorar si es fa ús de llenguatge inclusiu i no sexista, puntuar en les licitacions a aquelles empreses que tinguin mesures contra l’assetjament sexual i plans d’igualtat interns o aplicar processos selectius per competències. Victòria Debés apunta que aquets mètode es començarà a implementar en alguns processos de selecció aquest any i que “fa que aquelles dones que pel fet de realitzar tasques de cura no han pogut dedicar les mateixes hores que els homes a formar-se puguin accedir en igualtat de condicions a l’administració pública”.

El pla també ha creat una comissió d’igualtat, que ha de vetllar pel seu compliment i que està constituïda per la regidora de Recursos Humans, la regidora d’Igualtat, el cap de Comunicació, responsable de Planificació, la tècnica d’Igualtat i una persona representant de cadascun dels sindicats amb representació a l’Ajuntament.

El Pla d'Igualtat Intern es va presentar a la plantilla municipal el juliol de 2018