Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/09/2020
Traducció automàtica

Polígon Can Sedó

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat Divendres, 8 de març de 2019

Esparreguera reivindica la llibertat i la igualtat plenes de totes les dones

El Dia Internacional de les Dones ha comptat amb la lectura de tres manifestos a la plaça de l'Ajuntament: l'institucional, el del CDR d'Esparreguera i el del col·lectiu feminista La Turbina. Tots tres han coincidit en reivindicar els drets individuals, socials i laborals de les dones

300 persones s'han concentrat aquest migdia a la plaça de l'Ajuntament per reivindicar el Dia Internacional de les Dones. A la concentració s’ha fet lectura del manifest institucional, consensuat amb els sindicats representants dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament, del manifest del CDR d’Esparreguera i també del del col·lectiu La Turbina. A la reivindicació també s’hi han sumat les dones de la Colla Bastonera del Montserratí amb una mostra de balls feministes i algunes de les persones assistents, que han construït un mural amb expressions que reclamen la llibertat i la igualtat plenes de totes les dones.

El manifest institucional de l’Ajuntament ha estat llegit conjuntament per la regidora de Polítiques d’Igualtat, Maria Mas, i representants dels sindicats UGT, CCOO i SPL-CME incidint en els drets individuals, socials i laborals de les dones. Per la seva banda, el manifest del CDR d’Esparreguera ha posat l’accent en la rellevància de les dones catalanes en la lluita pels drets humans, socials i feministes i, finalment, el col·lectiu feminista La Turbina ha fet lectura d’un manifest inspirat en el de Vaga Feminista reivindicant la plena llibertat i igualtat de les dones en qualsevol àmbit de la vida i demanant polítiques públiques compromeses en aquest sentit.

La commemoració del Dia Internacional de les Dones per part de l’Ajuntament va començar ahir a Can Pasqual amb l’acte institucional del 8 de març, que va comptar amb la participació dels dos instituts públics, El Castell i El Cairat, l’associació de jubilats i pensionistes d’Esparreguera, l’associació de la Dona Activa i l’associació Al-Amal de dones magrebines. La programació d’actes continua aquesta tarda amb activitats de la Biblioteca Municipal l’Ateneu i, el proper 12 de març, amb la xerrada “Construïm el futur d’Europa amb mirada feminista”. Cal destacar que enguany els cartells per anunciar els actes institucionals del 8 de març ha estat dissenyats pels i les alumnes de 4t d’ESO de l’Institut el Castell.

Conclusions del 5è Congrés de Dones del Baix Llobregat

La necessitat de fer polítiques públiques feministes, la formació en gènere i igualtat i l’eliminació de les violències masclistes i sexuals són algunes de les conclusions del 5è Congrés de Dones del Baix Llobregat. Aquestes conclusions, presentades recentment per les alcaldesses del Baix Llobregat i la consellera comarcal de les Dones, Gent Gran i LGBTI, Vicky Castellanos, pretenen ser una eina útil per a la definició de les polítiques d’igualtat a desenvolupar al territori en els propers anys.

El 5è Congrés de Dones del Baix Llobregat es va celebrar els passats 26 i 27 d’octubre a Castelldefels, però anteriorment s’havien realitzat jornades precongresuals a d’altres municipis, com ara Esparreguera que va ser una de les subseus i va acollir una taula rodona sobre l’esport femení a les escoles amb la participació de persones expertes en aquesta matèria.

En base a les conclusions del 5è Congrés de Dones del Baix Llobregat, Esparreguera centrarà els seus esforços en tres fronts: l’abordatge de la violència masclista, el nou Pla Local d’Igualtat i la inclusió de la perspectiva de gènere en l’esport. En aquest sentit, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) s’ampliarà amb altres activitats com els punts liles, que es faran per primer cop a la vila aquesta Festa Major d’estiu. La tècnica d’Igualtat, Victòria Debés, explica que “es tracta de carpes identificades com a serveis d’informació i suport per aquelles dones que es puguin sentir assetjades”. Aquest servei s’oferirà de manera coordinadament amb els cossos policials.

En referència al Pla Local d’Igualtat, aquest finalitza el 2019 i caldrà redactar-ne el nou. “Hem d’anar cap a un pla més ambiciós, hem de comptar amb la participació de totes les entitats del municipi per fer una feina més transversal”, apunta la tècnica d’Igualtat. Finalment, pel que fa al pla director d’esports, aquest es troba en fase inicial però contempla incloure la perspectiva de gènere de manera transversal en la seva concepció i desenvolupament.

Lectura del manifest institucional, signat conjuntament amb els sindicats representants dels treballadors de l'Ajuntament

Lectura del manifest del CDR d'Esparreguera

Lectura del manifest de l'associació feminista La Turbina

Unes 300 persones s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament per reivindicar els drets de les dones